FRF a oferit precizări cu privire la problemele de modernizare la stadionul Dinamo

Federaţia Română de Fotbal a precizat, prin intermediul unui comunicat, că stadionul Dinamo riscă să fie exclus din programul de reabilitare din cadrul proiectului 2020, dacă situaţia nu va fi clarificată până la data de 31 martie.

555 afișări
Imaginea articolului FRF a oferit precizări cu privire la problemele de modernizare la stadionul Dinamo

FRF a oferit precizări cu privire la problemele de modernizare la stadionul Dinamo (Imagine: George Filip/ Mediafax Foto)

Arena lui Dinamo ar fi trebuit să intre într-un proces de modernizare în vederea organizării Campionatului European din 2020 alături de stadioanele din Giuleşti, Ghencea şi Arcul cu Triumf, dar acest lucru nu se poate realiza deocamdată din pricina unor divergenţe de ordin juridic.

"Federaţia Română de Fotbal doreşte să clarifice situaţia stadionului Dinamo, selectat pentru programul de reabilitare din cadrul proiectului 2020, dar care, la acest moment, se află în faţa riscului de a fi exclus din lista arenelor pentru acest proiect. Apreciem acest risc având în vedere faptul că proiectul de reabilitare al stadionului este în acest moment blocat, iar până la 31 martie 2017 este necesară definitivarea listei stadioanelor propuse pentru reabilitare.

Programul include la acest moment stadioanele Steaua, Arcul de Triumf, Rapid şi Dinamo, ultimul proiectat să fie reconstruit în totalitate, cu diverse facilităţi de practicare a sporturilor şi cu o capacitate de 20.000 de locuri, toate lucrările urmând a fi realizate de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Dacă pentru celelalte trei arene procedurile sunt în grafic şi se respectă termenele care permit finalizarea lucrărilor în timp util, adică vara lui 2019, situaţia stadionului Dinamo este problematică", se arată în comunicatul Federaţiei Române de Fotbal.

Aflat pe lista arenelor ce vor fi modernizate în vederea organizării meciurilor de la Campionatul European din 2020, lucrările la stadionul Dinamo nu au început, iar acest lucru pare destul de departe de a se întâmpla.

"Acest impas nu a fost întrevăzut până în toamna anului trecut, atunci când trebuia predat amplasamentul către CNI, pentru evaluare şi realizarea studiului de prefezabilitate. La acel moment a apărut problema contractului de închiriere pe perioadă nedeterminată a bazei sportive către AFC Dinamo Bucureşti, aflată în insolvenţă, al cărei deţinător este Nicolae Badea şi care este în administrarea Tempus Grup IPURL Bucureşti. Contractul de închiriere către AFC Dinamo Bucureşti a fost încheiat în 2012 (contractul numărul 2640) cu deţinătorul bazei sportive, CS Dinamo Bucureşti, clubul sportiv al Ministerului de Interne.

Această închiriere a fost posibilă în urma trecerii stadionului şi a mai multor anexe din patrimoniul public în patrimoniul privat al Statului, în anul 2000, prin HG 1086/2000. Prin HG 207/2002, Guvernul a permis închirierea sau intrarea în asociere cu AFC Dinamo pentru exploatarea bazei sportive. Din 2000 până azi, situaţia a rămas neschimbată în privinţa situaţiei juridice a bazei sportive Dinamo. În toţi aceşti ani, mai mulţi acţionari au făcut diverse investiţii în baza sportivă, printre care montarea lojelor oficiale, a copertinei, demararea lucărilor de extindere a tribunelor prin introducerea unor piloni în zona dinspre Spitalul Floreasca etc. Menţionăm şi faptul că, pe durata mandatului doamnei Elisabeta Lipă la conducerea clubului, aceasta a anunţat de mai multe ori în spaţiul public proiecte de refacere sau reconstrucţie a stadionului, fără ca acestea să aibă vreo urmare concretă", mai adaugă FRF.

Principala piedică în calea reabilitării arenei e reprezentată de contractul de asociere dintre Clubul Sportiv şi CS Fotbal Club Dinamo, societatea care îi aparţine lui Nicolae Badea"CS Dinamo este unui dintre creditorii AFC Dinamo, care s-a înscris la masa credală în urma restanţelor pe care le are clubul la plata taxei lunare de închiriere a bazei sportive. Solicitările adresate către CS Dinamo din partea autorităţilor competente pentru eliberearea stadionului de sarcinile contractuale au rămas până acum fără rezultat, ceea ce a împiedicat şi împiedică CNI să parcursă procedurile necesare: evaluare, studiu de prefezabilitate, alegere soluţie tehnică, studiu de fezabilitate, licitaţie pentru proiect şi pentru execuţie, demararea lucrărilor efective. În ciuda eforturilor Federaţiei Române de Fotbal şi ale actualei conduceri a clubului afiliat la FRF, prin domnul Ionuţ Negoiţă, care a dovedit prin implicare şi transparenţă că îşi doreşte rezolvarea situaţiei, procesul este în continuare blocat."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici