Hagi, despre calificarea Barcelonei: Totul a fost mental. Important e să crezi în tine, că poţi

Gheorghe Hagi, fost jucător la Barcelona, a reacţionat şi el după performanţa istorică reuşită de catalani în Liga Campionilor. Fostul decarde pe Camp Nou a spus că a avut inima împărţită la meciul de miercuri seară, încheiat cu scorul de 6-1, dar a felicitat echipa pentru modul cum a abordat meciul

454 afișări
Imaginea articolului Hagi, despre calificarea Barcelonei: Totul a fost mental. Important e să crezi în tine, că poţi

Hagi, despre calificarea Barcelonei: Totul a fost mental. Important e să crezi în tine, că poţi (Imagine: Alexandru Raita/ Arhiva Mediafax Foto)


Chiar dacă a jucat şi la Barcelona şi la Real Madrid, Hagi susţine că filosofia sa, la Viitorul, e mai apropiată de cea catalană. "Regele" crede că diferenţa în meciul câştigat de formaţia antrenată de Luis Enrique a făcut-o valoarea jucătorilor, dar în primul rând atitudinea de care toată lumea a dat dovadă. Înaintea partidei, catalanii şi-au făcut curaj cu declaraţii de genul: "Dacă ei au marcat de patru ori, noi putem înscrie şase goluri" sau "Dacă există o echipă care poate întoarce rezultatul din tur, aceea este Barcelona".

"Corason partido. Inima împărţită, n-am cum... Conceptul meu fotbalistic e mai mult al Barcelonei. Şi-au dorit să aibă cei mai buni jucători, să fie cei mai bună din lume. Aseară, poate pentru unii pare un lucru imposibil, pentru cei care iubesc acest lucru şi sunt foarte valoroşi, e posibil. Nimic nu e imposibil dacă ai valoare. Mie mi-a plăcut declaraţia lor înainte de meci. Cel mai important este să crezi în tine, că poţi s-o faci. Totul a fost mental. Şi-au asumat un risc calculat, cu sistemul 3-4-3 în romb.

E vorba de filosofie, o cultură, un concept tehnic. De 20 de ani au selectat în sensul acesta, de a te impune. Au zile când pot juca şi prost (n.r. - referitor la meciul din tur, pierdut de Barcelona cu 0-4). Cum au spus ei (n.r. - "Dacă există o echipă care poate întoarce rezultatul din tur, aceea este Barcelona"), aşa s-a întâmplat. E cea mai talentată echipă, imprevizibilă, capabilă să facă ceva ce alţii nu pot face. Uite că au reuşit. Când joci în echipă, ai 9 care e foarte bun, când ai patru decari care sunt foarte buni... cu Neymar şi Messi, normal că eşti imprevizibil şi poţi face orice", a spus Gheorghe Hagi la DigiSport.

Hagi a găsit şi vinovaţii din tabăra franceză. "Când vine vorba de PSG, eu cred că antrenorul e de vină, el a greşit", a conchis Hagi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici