A murit Alexe Bardan, marele antrenor român de tenis

Alexe Bardan, fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis şi căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României, a decedat înn cursul zilei de vineri, 29 iunie, la vârsta de 82 de ani.

1138 afișări
Imaginea articolului A murit Alexe Bardan, marele antrenor român de tenis

A murit Alexe Bardan, marele antrenor român de tenis

Alexe Bardan a avut o carieră de succes în tenis. A jucat două meciuri sub culorile României în Cupa Davis, debutând în 1963, într-un meci împotriva Elveţiei. Colegul lui din acea echipă a fost Ion Ţiriac. Al doilea meci sub tricolor a fost împotriva Africii de Sud, în acelaşi an. Locul lui a fost luat în anii ce au urmat de Ilie Năstase, cel care urma să devină cel mai mare tenismen român din istorie.

Alexe a fost antrenor şi a pus umărul la realizarea unor circuite de tenis pentru juniorii români, dar şi căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis care a înfruntat Iugoslavia în 1980, când România a pierdut cu 0-5.

Alexe Bardan a urmat o carieră administrativă, fiind vicepreşedinte al Federaţiei Române în tenis în mai multe mandate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici