A murit Maurizio Zamparini, „cel mai nebun patron din Serie A”. Deţine recordul de antrenori schimbaţi

Maurizio Zamparini, fost patron al formaţiilor de fotbal Venezia (1987-2002) şi Palermo (2002-2018), a murit în această dimineaţă, la vârsta de 80 de ani, anunţă presa italiană, în ediţiile online.

986 afișări
Imaginea articolului A murit Maurizio Zamparini, „cel mai nebun patron din Serie A”. Deţine recordul de antrenori schimbaţi

Maurizio Zamparini

Presa din Peninsulă îl considera pe Zamparini „cel mai nebun patron din Serie A”, pentru declaraţiile belicoase şi pentru că dădea repede afară antrenorii.

În 2016, „Gigi Becali al Italiei” şi-a anunţat plecarea din fotbal. „Mai am de trăit două luni de fotbal italian, apoi plec. La 75 de ani, am altceva mai bun de făcut. În oraş mă contestă vreo 50 de persoane. Ceilalţi m-ar îmbrăţişa, chiar şi dacă echipa ar retrograda”, declara Zamparini, după un 0-0 cu Empoli.

Goian a jucat la Palermo

”Înainte, îi dădeam eu afară pe antrenori, acum pleacă ei singuri”, s-a plâns fostul patron al lui Dorin Goian.

Nu s-a ţinut de cuvânt în privinţa plecării, iar în 2018, Maurizio Zamparini încă era la Palermo. Atunci, l-a demis pe Tedino şi l-a înscăunat pe Stellone. A fost a 50-a schimbare de antrenor la Palermo, în cei 31 de ani de fotbal.

Stellone era al 54-lea antrenor care stătea pe banca unui club dirijat de Zamparini, patron la Palermo, dar înainte şef la clubul Venezia-Mestre (începând cu sezonul 1987-1988). Media de rezistenţă a tehnicienilor la Palermo a fost de 15-16 etape de campionat, circa 4 luni.  

În 2009, la Palermo a lucrat tehnicianul italian Walter Zenga, pe jumătate român, după ce a fost căsătorit cu Raluca Rebedea. Totodată, în perioada 2009-2011, la Palermo a evoluat fostul internaţional român Dorin Goian.

A murit de peritonită

Zamparini era internat în clinica Cotignola din provincia Ravenna din cauza agravării stărilor sale de sănătate, în urma unei peritonite. Antreprenor în domeniul construcţiilor, a fost mai întâi preşedinte al Venezia, pe care a urcat-o în Serie A, apoi la Palermo. Sub conducerea lui Zamparini, Palermo a trăit sezoane memorabile, cu calificări în Cupa UEFA. La Palermo s-au lansat fotbalişti precum Cavani, Pastore, Amauri şi Dybala. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici