Acordul privind drepturile comerciale ale F1 şi regulamentul din 2010 a fost semnat

Acordul Concorde, privind drepturile comerciale ale Formulei 1 şi regulamentul sezonului 2010, a fost semnat, vineri seară, la Paris, de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi Asociaţia Echipelor de F1 (FOTA).

16 afișări
Imaginea articolului Acordul privind drepturile comerciale ale F1 şi regulamentul din 2010 a fost semnat

Acordul Concorde privind drepturile comerciale ale F1 şi regulamentul din 2010 a fost semnat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ca urmare a aprobării Consiliului Mondial, preşedintele FIA, Max Mosley, a semnat Acordul Concorde 2009, vineri seară, ceea ce garantează o perioadă de stabilitate pentru Campionatul Mondial de Formula 1. Noul acord, care va fi în vigoare până pe 31 decembrie 2012, stabileşte bazele participării echipelor la CM şi modul în care vor fi împărţite profiturile comperciale. Consiliul Mondial a aprobat, de asemenea, o versiune uşor modificată a regulamentelor sportiv şi tehnic (aplicabile începând din 2010), după un acord între FIA şi echipe", informează FIA.

Forul internaţional menţionează, de asemenea, că, potrivit unui acord încheiat pe 24 iunie 2009, "echipele au acceptat acordul privind restricţiile bugetare destinate să limiteze cheltuielile la nivelul celor din anii 1990".

Redistribuirea veniturilor din F1 a constituit una dintre principalele revendicări ale FOTA, care cerea mai mulţi bani pentru membrii săi. Fondurile de investiţii CVC Capital Partners deţin drepturile comerciale ale Formulei 1, pe care Bernie Ecclestone le gestionează prin intermediul Formula One Management (FOM).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici