Acţiunile unui producător de videocamere au scăzut la bursă, după un comentariu privind starea lui Schumacher

Afirmaţiile comentatorului F1 Jean-Louis Moncet făcute la un post de radio francez, potrivit cărora accidentarea gravă la cap suferită de Michael Schumacher ar fi fost cauzată mai mult de camera video purtată pe cască, decât de duritatea căzăturii, a dus la scăderea acţiunilor firmei producătoare.

80 afișări
Imaginea articolului Acţiunile unui producător de videocamere au scăzut la bursă, după un comentariu privind starea lui Schumacher

Acţiunile unui producător de videocamere au scăzut la bursă, după un comentariu privind starea lui Schumacher (Imagine: The Telegraph)

"Problema lui Michael nu a fost lovitura, ci camera GoPro pe care o avea pe cască şi care i-a rănit creierul", a declarat Moncet la postul Europa 1, week-end-ul trecut.

Presa internaţională a speculat că informaţia ar fi provenit din familia lui Schumcaher, chiar de la fiul său Mick, participant la o competiţie de karting.

Luni dimineaţă, acţiunile producătorului GoPro au scăzut cu 10 la sută, pe bursa Nasdaq, la finalul zilei scăderea fiind de peste 8 la sută. A fost declanşată totodată o dezbatere cu privire la cât de sigură este purtarea unei camere video în sporturile de aventură.

Reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze aceste zvonuri. "Încercăm să aflăm mai multe informaţii despre afirmaţiile lui Jean-Louis Moncet. Se pare că aceste comentarii nu au venit de la un membru al familiei", a declarat purtătorul de cuvânt al GoPro Inc, Jeff Brown, într-un e-mail adresat agenţiei Reuters.

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar la 9 septembrie a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici