Adrian Mutu: „Băieţii au dat tot ce au putut pe teren şi asta mă face un antrenor mulţumit”

  • Tricolorii mici nu au reuşit să se califice în sferturile de finală ale Campionatului European, remizând marţi seara cu reprezentativa Germaniei, scor final 0-0.
  • Adrian Mutu, selecţionerul echipei de tineret a reacţionat pozitiv şi cerebral după meci, declarând că este un antrenor mulţumit şi nu consideră rezultatul o înfrângere totală
  • El a explicat jurnaliştilor strategia sa din meciul cu Germania
479 afișări
Imaginea articolului Adrian Mutu: „Băieţii au dat tot ce au putut pe teren şi asta mă face un antrenor mulţumit”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Adrian Mutu a declarat la finalul meciului cu Germania, care a consfinţit eliminarea României de la Euro U21 2021, că nu poate afirma că echipa sa a pierdut calificarea.

„Nu văd rezultatul de la acest campionat ca pe o înfrângere totală, nu pot spune că am pierdut calificarea. Pentru că până la urmă avem acelaşi număr de puncte, doar golaverajul face diferenţa. Pe noi nu ne-a învins nimeni până la urmă. Din păcate, uneori nu e de ajuns să îţi doreşti şi să dai totul. Ăsta este fotbalul, de aceea este aşa frumos şi imprevizibil.”, a apreciat selecţionerul.

„Dezamăgirea e mare, pentru că nu am pierdut nici un meci în acest turneu”, a spus Adrian Mutu la conferinţa de presă de după meciul în care România a reuşit să nu primească gol de la finalista ediţiei din 2019.

”Dar suntem şi mulţumiţi, pentru că, dacă cineva ne spunea înainte de meci că facem cinci puncte, probabil erau foarte puţini cei care ar fi crezut acest lucru. Rămâne experienţa acestui turneu bun, în care băieţii au arătat că au o inimă mare, că joacă cu ardoare şi cu dorinţă pentru tricolorul României. Au dat tot ce au putut pe teren şi asta mă face un antrenor mulţumit, pentru că în afara rezultatului sunt şi alte lucruri care contează. ” a mai spus tehnicianul român.

Acesta a insista asupra faptului că pe lângă rezultatele pe care naţionala de tineret trebuie să le aibă, tricolorii mici trebuie pregătiţi pentru naţionala mare.

„Trebuie să fie învăţaţi cu un astfel de ritm, să joci de la egal, la egal cu astfel de echipe, să faci puncte cu astfel de echipe, aşa cum am făcut noi. Băieţii aceştia trebuie felicitaţi pentru atitudinea lor. Cred că am arătat ca o echipă la turneul acesta.” afirmă selecţionerul Adrian Mutu.

Încercând să tragă concluziile la finalul parcursului românesc de la acest turneu, Adrian Mutu a declarat: „Plecăm de aici cu o experienţă frumoasă, importantă. Sper că băieţii au învăţat multe de la acest turneu, că şi-au dat seama că atunci când îşi doresc foarte mult şi dau totul pe teren nu există echipă mare în faţa lor.”

Explicând de ce a făcut atât de multe schimbări în formula de start, faţă de meciul cu Ungaria, Adrian Mutu a spus: „Am schimbat primul unsprezece pentru că a fost un turneu greu, nu numai fizic, ci şi emoţional. Era foarte greu să încep cu acelaşi unsprezece şi în meciul cu Germania. E o echipă cu o forţă de atac foarte, foarte bună şi ştiam că cu orice echipă începi, ei vor avea la un moment dat posesia şi va trebui să alergăm dintr-o parte în alta. Ideea a fost să intru cu trei mijlocaşi proaspeţi, să putem să susţinem mijlocul, să avem o apărare, în faţa apărării noastre, cu mijlocaşi care au o agresivitate foarte bună, iar în repriza secundă săi introducem pe cei care au calitate. Ideea a fost să rezistăm cât mai mult şi să încercăm să dăm lovitura pe final cu jucători proaspeţi, de calitate, care pot executa lovituri libere sau care pot scoate un om din joc. Nu am reuşit, am fost foarte aproape în prima repriză prin Măţan. Asta este, trebuie să ridicăm capul, cred că suporterii noştri sunt mândri de noi, de felul în care am jucat şi ne-am bătut cu fiecare echipă. V-am spus la început, că nu am venit în vacanţă şi cred că atitudinea noastră din teren a demonstrat acest lucru.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici