AISS: FC Steaua să ia act de decizia justiţiei şi să permită accesul spectatorilor

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti somează public conducătorii FC Steaua, printr-un comunicat, să permită accesul tuturor fanilor care au fost interzişi pe stadion, după hotărârea Judecătoriei Sectorului 6, chiar dacă sunt sau nu parte în dosarul a cărui decizie temporară s-a stabilit.

25 afișări
Imaginea articolului AISS: FC Steaua să ia act de decizia justiţiei şi să permită accesul spectatorilor

AISS: FC Steaua să ia act de decizia justiţiei şi să permită accesul spectatorilor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Somăm public conducătorii clubului FC Steaua Bucureşti să ia act de această decizie şi să permită accesul liber şi nediscriminatoriu tuturor persoanelor care au fost interzise prin decizia internă a clubului, fie că sunt sau nu parte în dosar, pentru a nu irosi inutil timpul instanţelor române cu cereri suplimentare. Deşi această decizie este una temporară, până la finalizarea întregului proces, ea face dovada că sistemul juridic din ţara noastră este unul funcţional şi îndemnăm toţi suporterii nedreptăţiţi să-şi caute dreptatea numai în instanţă", se anunţă în comunicatul AISS.

Pe lângă cererea suporterilor în instanţă de a li se permite accesul pe stadion, fanii au cerut şi plata unor daune morale în valoare de un euro pentru fiecare suporter care a fost interzis pe stadionul Steaua.

Suporterii echipei Steaua au acces pe stadion, potrivit unei decizii a Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti, care a ridicat interdicţia impusă de clubul sportiv, însă finanţatorul Gigi Becali a afirmat că doar cu judecătorul va permite fanilor să intre pe terenul clubului. La 15 aprilie, Judecătoria sectorului 6 Bucureşti ia în discuţie legalitatea deciziei clubului sportiv de a le interzice accesul suporterilor pe stadion. Între timp, 50 de suporteri au solicitat instanţei emiterea unei Ordonanţe preşedinţiale, prin care să li se permită accesul pe stadion, cerere judecată luni la Judecătoria sectorului 6. Marţi, instanţa a decis admiterea Ordonanţei preşedinţiale. Decizia Judecătoriei sectorului 6 poate fi contestată, în termen de cinci zile, la Tribunalul Bucureşti.

Membrii Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti (AISS) au decis să acţioneze în instanţă clubul Steaua după ce le-a fost interzis accesul la meciurile de pe teren propriu, chiar dacă erau posesori de abonamente. Alţi suporteri, posesori de abonamente care însă nu erau membrii ai AISS, au acţionat în judecată şi ei FC Steaua prin intermediul Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici