Al Hilal reclamă neacordarea a şase penaltiuri în finala Ligii Campionilor Asiei şi cere o anchetă

Conducerea clubului Al Hilal, la care antrenor este Laurenţiu Reghecampf, a solicitat Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC) demararea unei anchete, pentru a se stabili modul în care s-au făcut delegările de la cele două meciuri ale finalei Ligii Campionilor, în urmă cărora nu a primit 6 penaltiuri.

127 afișări
Imaginea articolului Al Hilal reclamă neacordarea a şase penaltiuri în finala Ligii Campionilor Asiei şi cere o anchetă

Al Hilal reclamă neacordarea a şase penaltiuri în finala Ligii Campionilor Asiei şi cere o anchetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al clubului saudit, Al Hilal a cerut preşedintelui AFC să ancheteze modul în care iranianul Alireza Faghani a fost delegat la meciul tur, iar japonezul Yuichi Nishimura la cel retur al întâlnirilor cu formaţia australiană Western Sydney Wanderers.

Din cele şase penaltiuri reclamate, două nu au fost acordate la meciul tur, iar patru la retur.

Conducerea clubului saudit s-a declarat surprinsă şi de faptul că japonezul Nishimura a fost delegat la partida retur, având în vedere că el nu a mai oficiat la meciurile de la Cupa Mondială din 2014 din cauza greşelilor de arbitraj comise la partida Brazilia - Croaţia, scor 3-1. De asemenea, Nishimura s-a aflat la meciul retur cu Western Sydney Wanderers la ultima întâlnire oficială din carieră.

"Este surprinzătoare numirea arbitrului de la meciul retur, care a fost oprit de la delegări la ultima Cupă Mondială din cauza greşelilor de arbitraj, precum şi că el s-a aflat la ultimul meci din carieră, ceea ce demonstrează că desemnarea sa a reprezentat o mare greşeală. Pentru asta, se cere o anchetă şi o pedeapsă. Ceea ce s-a întâmplat la meciul retur al finalei Ligii Campionilor reprezintă o pată neagră în istoria fotbalului asiatic", se arată în comunicatul citat.

Formaţia saudită Al Hilal, antrenată de Laurenţiu Reghecampf şi la care evoluează Mihai Pintilii, a terminat la egalitate, sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-0, cu australienii de la Sydney Wanderers, în manşa secundă a finalei Ligii Campionilor Asiei, nereuşind să câştige trofeul.

Al Hilal a pierdut finala din cauza eşecului din prima manşă a finalei, scor 0-1.

În partida de sâmbătă, Mihai Pintilii a fost integralist.

La finalul meciului, au avut loc incidente în care au fost implicaţi mai mulţi jucători şi oficiali.

Sydney Wanderers, înfiinţată în urmă cu doi ani, a devenit prima echipă australiană câştigătoare a Ligii Campionilor Asiei.

Laurenţiu Reghecampf se află la conducerea tehnică a echipei Al Hilal din data de 26 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici