Alegeri, marţi, la COSR: Mihai Covaliu şi Gabriela Szabo, doi foşti olimpici, se luptă pentru conducerea forului

Adunarea Generală a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) va avea loc marţi, 15 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din Bucureşti, iar 28 de persoane candidează pentru funcţiile eligibile din cadrul Comitetului Executiv al COSR.

1546 afișări
Imaginea articolului Alegeri, marţi, la COSR: Mihai Covaliu şi Gabriela Szabo, doi foşti olimpici, se luptă pentru conducerea forului

Alegeri, marţi, la COSR. Mihai Covaliu şi Gabriela Szabo, doi foşti olimpici, se luptă pentru conducerea forului

Au fost invalidate de către Comisia de Etică a COSR şi respinse de către Comitetul Executiv al COSR candidaturile lui Dan Gîrleanu (care nu avea calitatea de membru al COSR), a lui Florentin Marinescu şi a Violetei Szekely (care şi-au depus tardiv candidaturile, după expirarea termenului).

Luni şi-au retras candidaturile Anişoara Stanciu Cuşmir şi George Boroi.

Candidaturi pentru funcţia de preşedinte:

1. Mihai Covaliu
2. Gabriela Szabo

Candidaturi pentru funcţia de vicepreşedinte:

1. Sorin Babii
2. Alexandru Dedu
3. Nicu Vlad
4. Camelia Potec

Candidaturi pentru funcţia de membru al Comitetului Executiv:

1. Gheorghe Vişan
2. Cristinel Romanescu
3 Răzvan-Lucian Pîrcălabu
4. Sorin Avram Iacoban
5. Irina Deleanu
6. Vasile Cîtea
7. Puiu Gaspar
8. Alexandru Hălăucă
9. Ioan Bîrlădeanu
10. Alina Samarghitan-Dumitru
11. Adrian Stoica
12. Florian Ion Ticu
13. Doina-Ofelia Melinte
14. George Teseleanu
15. George Cosac
16. Sebastian Gabriel Toncean
17. Georgeta Damian-Andrunache
18. Marius Gane
19. Viorica Chermes (Susanu)
20. Nicolae Dobre
21. Valentin Amato Zaharia
22. Sandu Pop

Gabriela Szabo şi Mihai Covaliu, campioni olimpici la Sydney 2000 la atletism, respectiv scrimă, îşi vor disputa preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la alegerile care vor avea loc marţi, de la ora 11,00, în cadrul Adunării Generale a COSR.

Cei doi sportivi candidează pentru postul de preşedinte al COSR lăsat liber de Alin Petrache, care a demisionat în urma neîndeplinirii obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câştigarea a 6-8 medalii.

Gabriela Szabo (40 de ani), care a ocupat până la sfârşitul anului 2015 postul de ministru al Tineretului şi Sportului, îşi propune ca România să revină în primele 20 de naţiuni la Jocurile Olimpice în următorii opt ani. 

De partea cealaltă, Mihai Covaliu (39 de ani), în prezent preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, îşi propune să producă o schimbare prin care sportul românesc să revină la normalitate, şi anume între primele 20 naţiuni la JO 2020 de la Tokyo.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici