Alexandru Marin: Sper ca în viitor să ajung mai bun decât Lucian Bute

Pugulistul român Alexandru Marin, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de tineret de la Baku, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că îşi doreşte ca în viitor să aibă rezultate mai bune decât Lucian Bute.

42 afișări
Imaginea articolului Alexandru Marin: Sper ca în viitor să ajung mai bun decât Lucian Bute

Lucian Bute (Imagine: Adrian Niculcea/Mediafax Foto)

"Am doar 18 ani şi cred că această medalie de bronz obţinută la Mondialele de tineret îmi dă speranţa să pot obţine rezultate cât mai bune. Sincer, mi-aş dori să-l reîntâlnesc la Jocurilor Olimpice de tineret, care vor avea loc anul acesta în Singapore, pe boxerul indian Shiva Thapa, care m-a învins în semifinale, şi să-mi iau revanşa. Acum pot spune că îl cunosc foarte bine şi ştiu cum să-l înving. Normal că mă gândesc şi la Jocurile Olimpice de la Londra, dar deocamdată primul meu obiectiv e o medalie cât mai strălucitoare la JO ale tineretului. Sper ca în viitor să ajung mai bun decât Lucian Bute!", a spus Alexandru Marin.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele interimar al Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea, a spus că Alexandru Marin este singurul pugilist român care a obţinut dreptul de a boxa la Jocurilor Olimpice ale tineretului din acest an: "Rezultatul obţinut de Alex la aceste Mondiale e cu atât mai valoros dacă ţinem cont că îi dă dreptul să participe la Jocurilor Olimpice ale tineretului din acest an. De altfel, cred că el va fi singurul boxer român care va participa la o asemenea competiţie. Boxul românesc a rămas mult în spatele ţărilor care domină acest sport şi astfel de performanţe, cum este cea reuşită de Alexandru Marin, nu pot decât să ne bucure. Trebuie precizat şi faptul că deplasarea lui Alex la Campionatele Mondiale s-a făcut cu banii daţi de clubul CFR Iaşi, de care el aparţine, şi asta spune multe despre situaţia în care a ajuns boxul românesc. Avem nevoie de o strategie pentru viitor pentru că nu mai putem s-o ducem tot aşa dintr-un ciclu olimpic într-altul".

Boxerul român Alexandru Marin a cucerit, săptămâna trecută, medalia de bronz la categoriei 54 kilograme, la Campionatele Mondiale de box pentru tineret, de la Baku.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici