Alexia Ioana Tatu câştigă în premieră finala U14 100% românească de la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Alexia Ioana Tatu a devenit duminică prima campioană Uder14 din istorie la Wimbledon-ului, după o finală sută la sută românească disputată împotriva colegei sale Andreea Diana Soare.

1480 afișări
Imaginea articolului Alexia Ioana Tatu câştigă în premieră finala U14 100% românească de la Wimbledon

Alexia Ioana Tatu câştigă în premieră finala U14 100% românească de la Wimbledon

Favorită numărul 1 la ediţia inaugurală a turneului de sub 14 ani de la Wimbledon, Alexia Ioana Tatu, legitimată la Ten Club Tenis Buzău, şi antrenată de Gabi Caloian, s-a întâlnit în finala 100% românească a acestei competiţii cu Andreea Diana Soare, de la Clubul Sportiv Medgidia, antrenată de Andrei Baciu, informează Federaţia Română de Tenis.

Alexia Ioana Tatu, componentă a Lotului Naţional U14 al României, locul 2 în clasamentul naţional al FRT la 14 ani şi locul 6 în Europa, s-a impus la finalul unui meci echilibrat şi spectaculos cu 7-6(2), 6-4, în faţa compatrioatei Andreea Diana Soare, de asemenea o componentă a Lotului Naţional U14 al României, locul 4 în clasamentul U14 FRT şi locul 16 în Europa.

În drumul ei spre titlu, Alexia Ioana Tatu a trecut, în semifinale, de Sol Ailin Larraya Guidi (Argentina), cu 6-0, 6-3, după ce, în grupe, Alexia a pierdut un singur set în cele trei meciuri: 6-2, 6-4, cu Giselle Isabella Guillen (Australia), 3-6, 6-0, 10-2 cu Marianne Angel (Mexic), şi 6-1, 6-0, cu Arabella Loftus (Marea Britanie, favorita numărul 7).

Andreea Diana Soare, în drumul ei spre finală, a dispus cu 6-0, 7-5, de Isabelle Britton (Marea Britanie), în semifinale, şi de Aishwaraya Jadhav (India),cu 6-3, 6-2, de Aishi Das (Noua Zeelandă), cu 6-4, 6-4 şi de Mika Stojavljevic (Marea Britanie), cu 1-6, 6-4, 10-3, în faza grupelor.

În turneul U14 al băieţilor, România a fost reprezentată de Matei Todoran (Club Sportiv Transilvania 2010), care s-a oprit în semifinale, fiind învins cu mare dificultate de Carel Aubriel Agounoue, din SUA, cu 6-3, 4-6, 9-11.

În grupe, Matei Todoran, favoritul numărul 2 la Londra, i-a învins pe Benjamin Chelia (Argentina), scor 6-2, 6-2, pe La Hunn Lam (Insulele Mariane), scor 6-1, 6-2 şi pe Keaton Hance (SUA), cu 3-6, 6-3, 10-4.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici