Alina Dumitru şi Florin Bercean, judoka şi antrenorul anului 2008 în Europa

Alina Dumitru şi Florin Bercean au primit titlul de judoka şi antrenorul la feminin al anului 2008, distincţii oferite de Uniunea Europeană de Judo.

25 afișări
Imaginea articolului Alina Dumitru şi Florin Bercean, judoka şi antrenorul anului 2008 în Europa

Alina Dumitru şi Florin Bercean, judoka şi antrenorul anului 2008 în Europa

"Sincer, eu m-am blocat la aflarea veştii. Chiar dacă premierile s-au făcut săptămâna trecută, la Congresul EJU de la Atena, s-a ţinut totul secret şi eu doar vineri am primit distincţia, la cursul de perfecţionare de la Oradea. A fost o mare supriză şi mă simt onorat. Vreau să-i mulţumesc în primul rând preşedintelui EJU, Marius Vizer, care a fost alături de noi tot timpul. Alina Dumitru a meritat şi ea cu vârf şi îndesat titlul de cea mai bună judoka a Europei în acest an, pentru că nu e vorba doar de medalia de aur de la Beijing, ci de multe alte rezultate importante din ultima perioadă", a declarat Florin Bercean, pentru MEDIAFAX.

Alina Dumitru a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing (categoria 48 kg), fiind antrenată de 10 ani de clujeanul Florin Bercean.

Celelalte distincţii acordate de EJU sunt: Elnur Mammadli (Azerbaidjan, cel mai bun judoka), Teddy Riner (Franţa, cel mai bun judoka junior) şi Iulian Surlă-Aurelian Fleisz (România, cel mai bun cuplu european de kata).

Antrenorul la masculin pe 2008 a fost ales georgianul Shota Khabarelli, iar cea mai bună echipă, tot Georgia.

Citeşte şi

Alina Dumitru campioană olimpică la judo (Galerie Foto)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici