Amenzi de 18.000 de lei şi interdicţii pe stadioane timp de un an pentru 19 suporteri rapidişti

Jandarmeria Capitalei a acordat amenzi în valoare totală de 18.000 de lei şi interdicţii pe stadioane timp de un an unui număr de 19 suporteri rapidişti pentru provocarea şi participarea la violenţele care au avut loc la meciul demonstrativ de old-boys Rapid - Petrolul Ploieşti din 25 iunie.

118 afișări
Imaginea articolului Amenzi de 18.000 de lei şi interdicţii pe stadioane timp de un an pentru 19 suporteri rapidişti

Amenzi de 18.000 de lei şi interdicţii pe stadioane timp de un an pentru 19 suporteri rapidişti (Imagine: Mediafax Foto)

"Înainte de începerea partidei de fotbal în tribuna a II-a a arenei a izbucnit o altercaţie între mai mulţi fani fiind necesară intervenţia jandarmilor pentru aplanarea conflictului. În urma incidentelor Jandarmeria a identificat şi sancţionat 19 persoane aplicând 19 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18.000 de lei pentru provocarea sau participarea efectivă la scandal, faptă prevăzută de art. 20, lit. l din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de legea 10/2012. Cele 19 persoane au primit interdicţia de a mai participa la competiţii şi jocuri sportive pe o perioadă de un an de zile", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, Jandarmeria a sesizat organele de urmărire penală în cazul unui suporter prezent la meci pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a măsurii de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive.

La 25 iunie, FC Rapid a sărbătorit 91 de ani de la înfiinţarea clubului printr-un meci demonstrativ de old-boys cu echipa din 1995 a formaţiei Petrolul Ploieşti. La acel eveniment au avut loc incidente între fanii rapidişti, jandarmii fiind nevoiţi să intervină cu gaze lacrimogene. Violenţele au avut loc între două facţiuni ale galeriei giuleştene, o parte a fanilor pătrunzând pe suprafaţa de joc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici