Anchetă în cazul unui meci în care Caroline Wozniacki a abandonat

Conducătorii circuitului feminin de tenis vor deschide o anchetă în cazul abandonului jucătoarei daneze Caroline Wozniacki, numărul 6 în clasamentul WTA, în primul tur al turneului de la Luxembourg, care se dispută în această săptămână, informează The Guardian.

38 afișări
Imaginea articolului Anchetă în cazul unui meci în care Caroline Wozniacki a abandonat

Anchetă în cazul unui meci în care Caroline Wozniacki a abandonat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wozniacki, cap de serie numărul unu la respectivul turneu, a abandonat întâlnirea din primul tur, cu luxemburgheza Anne Kremer, în momentul în care conducea cu scorul de 7-5, 5-0.

Sursa citată notează că jucătoarea daneză a acuzat probleme la spate şi nu ştia dacă va putea evolua în turul următor. Din această cauză, ea a abandonat în runda inaugurală permiţându-i lui Anne Kremer, care juca acasă, să se califice.

"Nu ştiam dacă voi putea evolua în turul doi şi am ales să o las pe adversara mea să se califice, mai ales că juca în faţa propriilor spectatori. Cred că este varianta cea mai corectă şi fair-play", a spus Wozniacki pentru cotidianul danez Ekstra Bladet.

WTA va investiga dacă în acest caz există vreo implicare a mafiei pariurilor.

Potrivit presei internaţionale, la scorul de 3-0 în setul doi, tatăl Carolinei, care îi este şi antrenor, a sfătuit-o să abandoneze din cauza accidentării. Cuvintele lui au fost captate de microfoanele din teren şi difuzate pe internet, imediat urmând un "val" de pariuri în favoarea sportivei din Luxemburg.

Anne Kremer o va întâlni în turul doi la Luxembourg pe jucătoarea slovenă Katarina Srebotnik.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici