Andone: În ultimii ani, Dinamo a învins Steaua, e perioada noastră, trebuie să profităm de istorie

Tehnicianul dinamovist Ioan Andone a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că echipa sa trebuie să "profite de istorie" şi să câştige derbiul cu Steaua, care va avea loc, luni, 25 aprilie, de la ora 20.30, în etapa a XXVIII-a a Ligii I.

29 afișări
Imaginea articolului Andone: În ultimii ani, Dinamo a învins Steaua, e perioada noastră, trebuie să profităm de istorie

Andone: În ultimii ani, Dinamo a învins Steaua, e perioada noastră, trebuie să profităm de istorie (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"În ultimii ani Dinamo a câştigat, acum e perioada lui Dinamo şi trebuie să profităm de istorie. E adevărat însă că am avut şi noroc, în toamnă am câştigat cu noroc, dar asta face parte din joc. Derbiul ăsta, indiferent ce se spune, naşte ambiţii mari. Şi ca jucător şi ca antrenor am aminiri frumoase legate de acest meci, deşi când eram jucător am fost suspendat trei luni, dar atunci erau altceva, veneau generalii la meci şi ne motivau să câştigăm cu Steaua. Noi la Dinamo suntem un grup bun, îmi place cum ne comportăm în teren, mai puţin rezultatele. Tot lotul îl am valid, toţi jucătorii se antrenează normal, sper să am la dispoziţie cea mai bună echipă care să câştige în Ghencea. Nu ştiu dacă îl voi putea surprinde pe Cârţu pentru că mari schimbări în echipa de start nu pot face, ne cunoaştem prea bine, nu mai există secrete. Cred că echipa mai bine organizată şi care va ştii să rişte, va câştiga", a declarat Andone, care nu i-a spus nimic omologului său de la Steaua despre acest derbi, deoarece Sorin Cârţu trebuie "să-l simtă pe propria piele".

Andone consideră că pentru Dinamo va fi foarte greu să revină dacă Steaua va conduce: "Vom juca de Paşte, asta ne e meseria, noi ne-am ales-o. Sunt convins că va fi un meci bun, nu ştiu dacă va fi şi spectaculos. Eu şi Cârţu suntem doi antrenori orgolioşi, dar avem două echipe rănite, pentru că în ultimii ani nu a mai fost un debri de locurile 1-2. Noi trebuie să avem mare atenţie pentru că dacă Steaua ne conduce va fi foarte greu să revenim. Un egal ne scoate din cursă de tot. Echipa care se mai gândeşte la locul doi trebuie să câştige neapărat. Pe mine mă doare că nu suntem pe locurile 1-2. Nu cred că va exista nicio primă, aşa cum n-am avut nici până acum. Nu e o ruşine şi nu trebuie să ne ascundem. Va fi o primă de obiectiv destul de mare. Un egal ne scoate din cărţi, ne depărtăm de podium, dar depinde şi de celelalte rezultate", a afirmat Andone.

Întrebat dacă acesta va fi ultimul derbi pentru Alexe şi Torje, care ar putea pleca de la Dinamo, Andone a răspuns: "Momentan nu există nicio ofertă pentru ei, au fost în iarnă şi nu ştiu dacă va pleca cineva în vară, pentru Torje şi Alexe motivaţia principală va fi echipa naţională".

Andone a mai spus că la meciul de luni este posibil ca Andrei Mărgăritescu să fie titular: "El se antrenează normal. Nu vreau să comentez ceea ce s-a întâmplat, el îşi face meseria aici, dar dacă a greşit va răspunde în faţa legii, e major, are 30 de ani, ştie ce face".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici