Anghel Iordănescu doreşte să organizeze un cantonament pentru jucătorii din campionatul intern

Selecţionerul Anghel Iordănescu doreşte ca în pauza competiţională de iarnă să organizeze un stagiu de pregătire, la care să participe jucători din campionatul intern, reintroducând astfel un model pe care l-a folosit şi la precedenta experienţă pe banca primei reprezentative.

80 afișări
Imaginea articolului Anghel Iordănescu doreşte să organizeze un cantonament pentru jucătorii din campionatul intern

Anghel Iordănescu doreşte să organizeze un cantonament pentru jucătorii din campionatul intern (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Mă gândesc la un proiect pentru perioada de pauză competiţională din iarnă. O să solicit Comitetului Executiv şi federaţiei să aprobe convocarea unei selecţionate divizionare pentru turneul de pregătire şi câteva partide amicale, asta pentru a forţa aducerea unor jucători tineri în lotul naţionalei. Mă refer aici la un Nedelcu, un Manea, un Tănase, un Creţu, un Dumitraş. Ei, ajutaţi puţin, ar putea să se obişnuiască la cerinţele de la echipa naţională şi astfel să împrospătăm lotul", a spus Iordănescu.

În precedentul său mandat la echipa naţională (2002-2004), Anghel Iordănescu a organizat astfel de stagii de pregătire, jucătorii Stelei, care atunci erau pregătiţi de Victor Piţurcă, au refuzat convocările, ceea ce a iscat un scandal între actualul şi fostul selecţioner, dar şi între FRF şi Steaua, care ar fi riscat să aibă jucătorii suspendaţi.

Prima reprezentativă a României întâlneşte la 14 noiembrie, de la ora 21.45, Irlanda de Nord, în cadrul preliminariilor Euro-2016, şi Danemarca, la 18 noiembrie, de la ora 20.30, într-o partidă amicală. Ambele meciuri se vor disputa pe Arena Naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici