Anja Paerson: Am ajuns la un stadiu al vieţii mele când tot corpul şi capul spun "stop"

Sportiva suedeză Anja Paerson, care a anunţat, luni, că se retrage din activitate după o competiţie în Austria, şi-a justificat decizia prin faptul că se resimte în urma "căderilor spectaculoase" şi a accidentărilor din ultimii ani.

120 afișări
Imaginea articolului Anja Paerson: Am ajuns la un stadiu al vieţii mele când tot corpul şi capul spun "stop"

Anja Paerson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Căderile spectaculoase şi accidentările pe care le-am suferit în aceşti ultimi ani mi-au micşorat posibilităţile de a rămâne la cel mai înalt nivel. Problemele la cartilajul genunchiului stâng sunt principala cauză a dificultăţilor mele şi astăzi am ajuns la un stadiu al vieţii mele când tot corpul şi capul spun «stop»", a spus Paerson.

Anja Paerson a precizat că medalia olimpică de bronz de la Vancouver, din 2010, rămâne unul dintre cele mai importante momente ale carierei sale. În proba de coborâre, Paerson a avut o cădere spectaculoasă care a impresionat publicul, zburând 60 de metri înainte de a cădea pe spate. În ciuda contuziilor suferite, ea a luat startul în cursa următoare, combinata, şi a reuşit să urce pe podium.

"Cu acea medalie de bronz de la Whistler am câştigat forţă mentală. Nu puteam să las acel munte să mă învingă", a explicat suedeza, pentru care performanţa a avut o seminficaţie specială, permiţându-i să egaleze numărul de medalii olimpice obţinute de croata Janica Kostelic, marea sa rivală din anii 2000.

Sportiva suedeză Anja Paerson, care are unul dintre cele mai frumoase palmaresuri din schiul alpin feminin, a anunţat, luni, că se va retrage din activitate după finalele Cupei Mondiale de la Schladming (Austria), competiţie programată în această săptămână.

Anja Paerson, care va împlini 31 de ani la 25 aprilie, a obţinut prima victorie de Cupă Mondială la vârsta de 17 ani, în decembrie 1998, la slalom, la Mammoth Moutain (SUA).

Ea are în palmares şase medalii olimpice, dintre care una de aur la slalom, la JO de la Torino (2006) şi 11 medalii mondiale (şapte de aur).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici