Anton Doboş şi Teia Sponte, urmăriţi penal în scandalul banilor de la Cluj

Avocatul Cătălin Dancu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că în scandalul banilor găsiţi la Cluj asupra unor apropiaţi ai lui Gigi Becali a început urmărirea penală şi faţă de vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, şi de preşedintele U Cluj, Anton Doboş.

80 afișări
Imaginea articolului Anton Doboş şi Teia Sponte, urmăriţi penal în scandalul banilor de la Cluj

Preşedintele U Cluj, Anton Doboş (Imagine: Mediafax Foto)

Doboş a ieşit, în jurul orei 14.30, de la audieri de la DNA Cluj, unde a stat circa două ore, el declarând că în cursul dimineţii procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la sediul clubului de fotbal.

Preşedintele Universităţii Cluj a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii, declarând doar că Universitatea Cluj "şi-a apărat corect şansele" în meciul de miercuri şi că procurorii DNA au ridicat în această dimineaţă mai multe documente de la sediul clubului de fotbal.

Enervat de insistenţele jurnaliştilor care încercau să îi ia declaraţii pe scările din blocul unde îşi are sediul U Cluj, Doboş a lovit cu palma microfonul unui reporter, microfonul căzând peste o balustradă de la etajul al doilea.

În acest dosar mai sunt urmărite penal şi alte trei persoane, aflate printre cele audiate, în noaptea de miercuri spre joi, la DNA Cluj, a mai spus avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu.

Potrivit unor surse judiciare, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru dare de mită în legătură cu cele 1,7 milioane de euro găsite asupra a cinci persoane apropiate acestuia, audiate, miercuri noaptea, la DNA Cluj, existând suspiciuni că banii urmau să ajungă la jucătorii U Cluj.

Gigi Becali a fost citat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în legătură cu faptele pentru care s-au declanşat cercetări, au precizat sursele citate.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, la Radio InfoPro, că va merge la DNA pentru a se uita în ochii "gunoaielor" de acolo şi pentru a-şi recupera banii găsiţi la Cluj asupra a cinci persoane apropiate.

"Nu mă interesează că sunt urmărit penal, pe mine mă deranjează că sunt nişte trădători şi nişte gunoaie, acţionează la ordinul ungurilor în Ţara Românească. Nişte oameni de nimic, asta mă deranjează pe mine. Vreau să văd ce-o să-mi facă gunoaiele astea, cum o să mă urmărească penal. Trebuie să mă duc la DNA, să mă uit drept în ochii gunoaielor. Mă duc că trebuie să îmi iau banii. Ei spun că m-au ascultat trei luni, de ce nu l-au ascultat pe Paszkany? Puteau să facă ceva, îl arestau pe el, nu pe Becali, ca să facă imagine urâtă Stelei pe 7 mai, la 22 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor. Băi trădătorilor, jigodiilor, nişte jigodii, nişte gunoaie", a spus Becali.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) confirmă, referindu-se la cazul banilor găsiţi la Cluj asupra unor apropiaţi ai lui Gigi Becali, că a început urmărirea penală faţă de mai multe persoane pentru infracţiuni de corupţie, precizând că nu a reţinut nicio persoană în zilele de 7 sau 8 mai.

"Ca urmare a unor informaţii apărute la posturile de radio şi televiziune, precum şi în presa scrisă în cursul zilei de 7 şi 8 mai 2008, potrivit cărora «DNA Cluj a reţinut cinci persoane apropiate lui Gigi Becali care aveau asupra lor 1,7 milioane euro», Biroul de Informare şi Relaţii Publice precizează că procurorii DNA nu au reţinut nicio persoană în cursul zilei de 7 sau 8 mai 2008, dar că se află în desfăşurare o anchetă penală efectuată de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei – structura centrală, în cadrul căreia a fost începută urmărirea penală faţă de mai multe persoane pentru infracţiuni de corupţie", informează un comunicat al DNA remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit DNA, în momentul de faţă, din considerente care ţin de modul de desfăşurarea a anchetei penale, nu pot fi oferite mai multe detalii.

"De îndată ce condiţiile anchetei vor permite, vom anunţa public, printr-un comunicat de presă, numele persoanelor şi infracţiunile pentru care sunt cercetate acestea", informează DNA.

DNA a ridicat, miercuri seară, dintr-un restaurant din Cluj, cinci persoane care aveau asupra lor bani de la Gigi Becali, despre care există suspiciunea că ar fi urmat să ajungă la jucătorii de la Universitatea Cluj, dacă n-ar fi pierdut meciul cu concitadina CFR Cluj.

Toate cele cinci persoane duse la DNA Cluj, miercuri seară, au fost lăsate să plece, audierile la DNA încheindu-se miercuri noaptea, la ora 03.00, nici poliţiştii şi nici procurorii nefăcând declaraţii în legătură cu ancheta.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a afirmat, miercuri seară, la Sport.ro, că oamenii care au fost duşi la DNA Cluj aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, banii săi, dar a negat că aceştia ar fi fost prime pentru jucătorii Universităţii în cazul în care nu pierdeau în faţa echipei CFR Cluj.

CFR Cluj a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), pe Universitatea Cluj şi a devenit astfel campioana României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici