Antrenorul secund al naţionalei U19 a României: Burleanu mi-a solicitat demisia. Voi lua o decizie peste 3-4 zile

Antrenorul coordonator al echipei naţionale Under 19 a României, Ştefan Iovan, a declarat, joi, agenţiei de presă MEDIAFAX, că preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a solicitat demisia, dar o decizie în această privinţă va lua peste 3-4 zile.

132 afișări
Imaginea articolului Antrenorul secund al naţionalei U19 a României: Burleanu mi-a solicitat demisia. Voi lua o decizie peste 3-4 zile

Ştefan Iovan (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

"Eu am avut o discuţie cu preşedintele Burleanu în care acesta mi-a sugerat să demisionez ca urmare a rezultatelor echipei. Mi-a spus că nu ne-am calificat la Campionatul European şi că ar fi mai bine să renunţ. Apoi am înţeles că mai este o problemă şi faptul că funcţia pe care o deţin eu, antrenor coordonator, nu mai există în noua organigramă. Eu deocamdată nu am dat niciun răspuns. Voi lua o decizie dacă demisionez sau nu peste 3-4 zile, la începutul săptămânii viitoare", a spus Iovan, al cărui contract cu FRF este pe perioadă nedeterminată.

Tehnicianul a precizat că nu îşi asumă ratarea calificării reprezentativei României la Campionatul European Under 19 găzduit de Ungaria în perioada 19-31 iulie. "Ratarea calificării la europene nu mi-o asum şi asta i-am spus şi preşedintelui. În primul rând pentru că eu nu am avut stagii de pregătire cum au avut adversarii noştri din Turul de Elită, Rusia sau Norvegia. Apoi nici nu se poate pune problema de omogienizare a echipei, pentru că eu în amicalele cu Bulgaria şi Israel mi-au lipsit şapte jucători importanţi. Ca să nu mai spun că la Turul de Elită nu i-am avut la lot pe cei doi de la AS Roma, Bălaşa şi Boldor. Şi mai sunt destule alte lucruri printre care şi faptul că nu am avut colaboratori, noroc că m-a mai ajutat din când în când Florin Constantinovici. De asta spun că nu îmi asum ratarea calificării", a explicat Ştefan Iovan.

Echipa naţională a României Under 19 a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European după ce a încheiat pe poziţia a treia grupa a VI-a a Turului de Elită desfăşurat la Centrul de Fotbal Mogoşoaia. România a înregistrat în cele trei partide două înfrângeri, 0-5 cu Austria şi 1-3 cu Rusia, şi o victorie, 3-0 cu Norvegia.

Noua conducere a FRF doreşte să facă schimbări la nivelul conducerilor tehnice ale reprezentativelor de juniori şi tineret. Federaţia Română de Fotbal caută selecţioneri pentru reprezentativele României Under 14, Under 15, Under 17, Under 18 şi Under 21, anunţând pe site-ul oficial că antrenorii care doresc să aplice pentru aceste posturi pot trimite CV-urile pe adresa de e-mail a şefului departamentului de comunicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici