Arabia Saudită dezvăluie grandiosul proiect al stadionului „Prinţul Mohammad bin Salman” din Qiddiya

În contextul candidaturii la Cupa Mondială din 2034, Arabia Saudită a prezentat proiectul unui grandios stadion dedicat Prinţului Mohammad bin Salman, ca parte a ofertei naţiunii de a obţine drepturile de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2034.

617 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită dezvăluie grandiosul proiect al stadionului „Prinţul Mohammad bin Salman” din Qiddiya

Sursa foto: X

Proiectul va pune în practică o locaţie de ultimă generaţie, care prezintă primul teren din lume retractabil, combinat cu acoperiş şi pereţi complet din panouri LED-uri.

Locul de desfăşurare multifuncţional, situat în oraşul Qiddiya, va amplasamentul unora dintre cele mai mari evenimente sportive, culturale şi de divertisment din regiune. Se aşteaptă ca această construcţie impresionantă să atragă vizitatori din întreaga lume, revoluţionând în acelaşi timp "experienţa tradiţională a stadionului cu designul său imersiv şi caracteristicile tehnologice unice", care plasează "spectatorii în centrul spectacolului", aşa cum prezintă realizatorii proiectului.

Stadionul „Prinţul Mohammad bin Salman”, care a fost proiectat de firma de arhitectură Populous, va fi primul loc de desfăşurare complet integrat din lume, cu un acoperiş şi un teren de joc retractabile combinat, şi perete LED. Planificarea inteligentă va permite ca locul „să treacă fără probleme de la un mod de desfăşurare a evenimentului la altul în câteva minute”.

Potrivit Qiddiya, care este sponsor al cluburilor Al-Nassr şi Al-Hilal din Saudi Pro League, peretele LED va fi "un portal pentru transmisiuni de evenimente în direct, filme de înaltă definiţie şi spectacole cu laser, oferind oaspeţilor o experienţă inedită şi captivantă la fiecare vizită".

Vizitatorii se vor putea bucura de "mai multe spectacole într-o singură zi, inclusiv fotbal, box, sporturi electronice, concerte şi spectacole de teatru", în timp ce li se va oferi acces la "date şi informaţii în direct, inclusiv prin utilizarea tehnologiei holografice de ultimă generaţie, permiţând interacţiuni virtuale cu celebrităţi şi vedete".

Stadionul „Prinţul Mohammad bin Salman” va fi amplasat în vârful "uluitoarei faleze Tuwaiq Cliff, înaltă de 200 de metri", care se află la doar 40 de minute de Riad, şi se află "în imediata apropiere a 50.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale, restaurante, spaţii de divertisment şi hoteluri".

Odată deschis, spectaculosul stadion va găzdui 45.000 de spectatori. Acesta va fi, de asemenea, unul dintre locurile propuse pentru Cupa Mondială din 2034, în cazul în care candidatura se va dovedi a fi de succes. Acesta este pregătit să găzduiască competiţii la Cupa Regelui Arabiei Saudite, Cupa Asiei şi Jocurile Asiatice din 2034 - sugerându-se că 7,6 milioane de vizitatori ar putea fi primiţi anual pe porţile sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici