Swiatek şi Alcaraz, odihniţi, intră luni în cursă pentru primele titluri la Australian Open

Iga Swiatek, numărul unu mondial, şi Carlos Alcaraz, de două ori campion de Grand Slam, sunt pregătiţi să îşi reia, marţi, lupta pentru primul titlu la Australian Open, după ce au luat o pauză prelungită pentru a-şi reîncărca bateriile în timpul sezonului de pregătire.

104 afișări
Imaginea articolului Swiatek şi Alcaraz, odihniţi, intră luni în cursă pentru primele titluri la Australian Open

Sursa foto: freepik.com

Swiatek, care se numără printre favoritele la titlul de simplu feminin, speră să îşi îmbunătăţească rezultatele de anul trecut, când a fost eliminată în turul patru, după un început de sezon bun, în care a câştigat toate cele cinci meciuri de simplu la Cupa United Cup, evenimentul pe echipe mixte.

Poloneza a dat credit perioadei din afara sezonului, în care s-a odihnit, pentru forma sa impresionantă, spunând reporterilor:

„Literalmente, am putut să mă concentrez doar pe antrenamente şi odihnă. Îmi amintesc că anul trecut totul a fost destul de agitat pentru că am avut o mulţime de lucruri de făcut în afara terenului.

"Mi-am dat seama că, uneori, mi-am permis să nu fiu concentrată 100% pentru că am jucat atât de multe meciuri încât mi-am spus: "Bine, acum am cam şase săptămâni în care nu am jucat meciuri, aşa că mă pot relaxa".".

În meciul din primul tur, Swiatek, semifinalistă la Australian Open 2022, o înfruntă pe americanca Sofia Kenin, pe care a învins-o cu 6-4, 6-1 în finala de la Roland Garros în 2020 pentru a obţine primul dintre cele patru titluri de Grand Slam ale sale.

Alcaraz, numărul doi mondial masculin, îşi începe şi el campania marţi şi, în comparaţie cu Swiatek, spaniolul este aproape insuficient gătit, după ce a ales să sară peste toate evenimentele de pregătire din această lună.

Înaintea întâlnirii din primul tur cu veteranul Richard Gasquet, Alcaraz a declarat că are nevoie de o vacanţă pentru a se recupera după un sezon 2023 epuizant în care a câştigat şase titluri, printre care Wimbledon, Madrid şi Indian Wells.

"Am încheiat sezonul atât, atât de târziu. Prefer să am o vacanţă, să am zilele mele pentru a-mi recupera corpul, dar şi mintea", a spus Alcaraz.

"Cred că am discutat şi cu echipa mea, de asemenea, că avem nevoie de aproape patru, cinci săptămâni de pre-sezon pentru a ne pregăti bine pentru primul Grand Slam al anului.

"Nu aveam timp dacă voiam să joc un turneu înainte de Australian Open. Până la urmă am preferat să venim aici direct la un Grand Slam".

Germanul Alexander Zverev, al şaselea favorit, îl înfruntă pe compatriotul său Dominik Koepfer, în timp ce Elena Rybakina, a treia favorită la feminin, o înfruntă pe Karolina Pliskova din Cehia, fostul număr unu mondial, în sesiunea de noapte de pe Rod Laver Arena.

Meciul de seară al lui Rybakina, pe terenul principal, este clasta mult mai bine decât cel din primul tur de la Australian Open de anul trecut, când şi-a început campania pe un teren exterior de la Melbourne Park, deşi era campioană la Wimbledon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici