Arbitrul Viktor Kassai recunoaşte că a greşit la meciul Anglia - Ucraina

Arbitrul Viktor Kassai, care nu a acordat marţi un gol valabil Ucrainei în meciul cu Anglia de la Euro-2012, a recunoscut, pentru site-ul oficial al Federaţiei Ungare de Fotbal (MLSZ), că a făcut o greşeală împreună cu brigada sa.

315 afișări
Imaginea articolului Arbitrul Viktor Kassai recunoaşte că a greşit la meciul Anglia - Ucraina

Arbitrul Viktor Kassai recunoaşte că a greşit la meciul Anglia - Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După meci, ne-am uitat la imagini şi am evaluat situaţia: am constatat imediat că am făcut o greşeală. Profesia noastră este dură, pentru că putem să avem 199 de decizii bune, însă o singură eroare poate fi fatală. Prestaţiile noastre bune ne-au permis să ne facem un renume la nivel internaţional, astfel că în ceea ce ne priveşte criticile sunt mai mari. Suntem foarte dezamăgiţi, dar trebuie să acceptăm că pentru noi Euro s-a terminat", a afirmat arbitrul în vârstă de 36 de ani.

Echipa Angliei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a învins, marţi, la Doneţk, cu scorul de 1-0 (0-0), selecţionata Ucrainei, în ultima etapă a grupei D a competiţiei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Wayne Rooney, în minutul 48. În minutul 62, ucraineanul Marko Devici a şutat la poartă, iar John Terry a scos balonul de după linia porţii. Arbitrul ungur Viktor Kassai a lăsat jocul să continue, după ce asistentul suplimentar Istvan Vad nu i-a semnalizat că mingea a depăşit linia porţii cu întreaga circumferinţă.

Miercuri, secretarul general al UEFA, italianul Gianni Infantino, a declarat că golul nevalidat Ucrainei în meciul cu Anglia este "o eroare în 1.000 de cazuri" în cei trei ani ai experimentului cu cinci arbitri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici