Argăseală: Cei de la CFR ar trebui să stea în pătrăţica lor

Preşedinte FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, marţi, că "ceva îi macină" pe conducătorii oficialilor clubului CFR Cluj şi ar trebui mai bine să "stea în pătrăţica lor" şi să pregătească meciul din etapa a II-a a Ligii I.

13 afișări
Imaginea articolului Argăseală: Cei de la CFR ar trebui să stea în pătrăţica lor

Argăseală: Cei de la CFR ar trebui să stea în pătrăţica lor (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Ceva îi macină, că sunt complexaţi, că nu sunt complexaţi, că le e teamă, că nu le e teamă, ceva îi macină. Ar fi trebuit să stea liniştiţi în pătrăţica lor să pregătească meciul. A apărut o declaraţie a domnului Mureşan în care spune că judecarea jucătorilor Culio şi Cadu ar fi un gest premeditat. Vreau să fac în acest caz câteva precizări: Cadu şi Culio nu ştiu, nu am cunoştinţă dacă vor fi judecaţi şi în ce condiţii vor fi judecaţi. Steaua este străină de orice demers făcut în legătură cu Culio şi Cadu. În aceeaşi măsură, suntem de acord ca orice jucător care are comportamentul celor doi fotbalişti, trebuie sancţionaţi", a spus Argăseală.

Oficialul stelist i-a recomandat preşedintelui clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, care este şi reprezentatul grupărilor din Liga I în Comitetul Executiv, să studieze regulamentele fotbalistice.

"Mă surprinde această atitudine a domnului Mureşan cu atât mai mult cu cât dânsul este conducător de club şi unul dintre reprezentanţii celor 18 cluburi în Comitetul Executiv. Îmi este greu să cred că dânsul nu cunoaşte regulamentul, iar dacă nu îl cunoaşte este periculos, încât să vadă că lucrurile se desfăşoară în conformitate cu prevederile regulamentare. Ar trebui să citească articolele 63, 90 şi 107, în care se prevăd procedurile care trebuiesc urmate în cazul acestor greşeli pe care le fac jucătorii, de genul celor lui Cadu şi Culio, care este procedura Comisiei şi faptul că dânsul ar fi sugerat că dacă judecarea s-ar fi făcut înaintea meciului cu Urziceni probabil că cei doi ar fi jucat cu Steaua. Mă văd obligat să amintesc că dacă dânsul era foarte atent la citirea regulamentului vedea că sancţiunea minimă la asemenea gesturi este de două etape", a mai spus Argăseală.

Argăseală a dorit să reamintească faptul că şi alţi jucători stelişti au fost judecaţi de Comisia de Disciplină în baza probelor video.

"Indiferent de ce decizie se va lua, domnul Mureşan nu are dreptul nici măcar moral să facă o aluzie la faptul că Steaua ar fi implicată în acest caz. Noi nu am avut absolut niciun fel de atitudine de acest gen, cu toate că am criticat deciziile, în momentul în care Lovin, într-un meci cu UTA, Badea, la un meci cu Dacia Mioveni, şi Goian, după un meci cu Oţelul Galaţi, au fost suspendaţi după caseta video pentru că s-a convenit că aceşti jucători au comis abateri de la regulament. Îl rog pe domnul Mureşan să nu mai facă nicio apreciere legată de clubul Steaua, iar dacă gestul a fost premeditat ar trebui să-şi întrebe proprii jucători pentru că premeditatarea, dacă vine, vine de la ei", a explicat el.

Preşedintele stelist crede că jucătorii echipei CFR Cluj, Culio şi Cadu, vor fi judecaţi de Comisia de Disciplină înaintea partidei cu formaţia "roş-albastră".

"Partida cu CFR deja a început, la nivel declarativ deja a început. Este o partidă care opune două echipe care sunt obişnuite sau tind să ia titlul, pentru că obişnuită este Steaua, şi cu siguranţă va fi derbiul acestei etape. Eu cred că fiecare comportament are măsuri ca urmare a gesturilor făcute. Bănuiesc că în acestă săptămână, la comisiile de disciplină, se vor analiza gesturile celor doi jucători.Pe noi nu ne interesează cine va fi arbitrul partidei cu CFR. Domnul Mureşeanu spunea la început că Huzu este cel mai indicat om pentru acest post ca după o lună de zile să spună că e un tip duplicitar", a încheiat Argăseală.

Steaua întâlneşte, duminică, de la ora 20.45, pe teren propriu, formaţia CFR Cluj, într-un meci contând pentru etapa a II-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici