Asashoryu, "copilul" teribil din sumo, se retrage din activitate

Marele campion mongol de sumo, Asashoryu, şi-a anunţat, joi, retragerea din activitate, după un nou scandal într-un club de noapte din Tokyo.

250 afișări
Imaginea articolului Asashoryu, "copilul" teribil din sumo, se retrage din activitate

Asashoryu, "copilul" teribil din sumo, se retrage din activitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În vârstă de 29 de ani, "yokozuna" (mare campion), al cărui nume real este Dolgorsuren Dagvadorj, este bănuit că i-a "spart" nasul unui client în timpul unei altercaţii în club, la 16 ianuarie, când avea loc turneul de la Tokyo.

Potrivit poliţiei, luptătorul ar fi ajuns la un acord cu victima, care ar fi angajată a locului şi care a decis să nu depună plângere.

Convocat joi în faţa Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Japoneze de Sumo (AJS) pentru a explica acest incident, Asashoryu şi-a anunţat retragerea.

"Asashoryu a părut resemnat şi şi-a anunţat retragerea din cauza unui comportament ce nu are nicio scuză, iar consiliul a acceptat acest lucru. Vreau să-mi prezint scuze în faţa fanilor şi faţă de persoana rănită în incident. Mă voi asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla", a declarat preşedintele AJS, Musashigawa, citat de agenţia Kyodo.

"Mă retrag. Am cauzat multe probleme şi ştiu asta", a declarat Asashoryu, izbucnind în lacrimi.

După victoria a 25-a la turneul de iarnă de la Tokyo, Asashoryu, al cărui nume în japoneză înseamnă "dragonul albastru al dimineţii", a devenit al treilea mare campion din istoria acestui sport ca număr de victorii, după Taiho (32 victorii) şi Chiyonofuji (31).

Compatriotul şi rivalul său, Hakuho ("marea pasăre albă") - un colos de 1,92 m şi 154 kg - al cărui nume real este Munkhbat Davaajargal, este extrem de apreciat în Japonia şi rămâne, la 24 de ani, singurul yokozuna în competiţie, cel mai înalt grad din ierarhia acestui sport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici