„Asasinul cu faţă de copil” va fi noul antrenor al echipei Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer (45 de ani) va fi prezentat în cursul zilei de miercuri drept noul manager al lui Manchester United, iar gruparea engleză a furat startul.

1179 afișări
Imaginea articolului „Asasinul cu faţă de copil” va fi noul antrenor al echipei Manchester United

„Asasinul cu faţă de copil” va fi noul antrenor al lui Manchester United

Marţi noapte, la 12 ore de la anunţul demiterii lui Jose Mourinho, pe site-ul oficial al lui United a apărut ştirea conform căreia fostul vârf norvegian va prelua postul lăsat liber de portughez. Pe site-ul oficial al lui United, manutd.com, a stat, pentru câteva ore, anunţul care-l confirmă pe Ole Gunnar Solskjaer în funcţia de manager: "Solskjaer devine managerul nostru interimar la 20 de sezoane după ce a cucerit tripla cu acel gol pe Camp Nou", au scris englezii, înainte să şteargă postarea care, cel mai probabil, va fi republicată în cursul zilei de astăzi.

De altfel, şi primul ministru al Norvegiei, Erna Solberg, a furat startul: "O zi mare pentru fotbalul norvegian! Succes în încercarea de a controla "diavolii roşii" Erna Solberg", a scris înaltul oficial norvegian, pe contul personal de twitter.

Prezentarea oficială a lui Solskjaer se va face în cursul zilei de miercuri, nordicul urmând să fie ajutat de Mike Phelan, mâna dreaptă a lui Sir Alex Ferguson în ultimii ani petrecuţi pe Old Trafford.

De-a lungul carierei de fotbalist, Solskjaer a marcat 128 de goluri în zece ani pentru United, iar momentul marcant al nordicului a fost reuşita decisivă din finala Ligii din 1999, când United a întors dramatic meciul cu Bayern şi a câştigat tripla istorică.

Solskjaer şi-a început cariera de antrenor la echipa a doua a lui Manchester United, între 2008 şi 2010, apoi a antrenat la Molde, Cardiff şi din nou Molde. De-a lungul timpului, a stat faţă în faţă cu FCSB într-o dublă din Europa League în care roş-albaştrii l-au învins clar, 2-0 şi 2-1, şi are trei trofee în palmares, două titluri şi o Cupă a Norvegiei, ambele cu Molde.

La Cardiff, singura sa experienţă în afara Norvegiei ca antrenor principal al unei echipe de seniori, norvegianul a câştigat doar nouă meciuri din 30 şi a fost concediat. Interesant este că dacă va bate palma cu şefii lui United, el va debuta pe banca "diavolilor" chiar contra lui Cardiff.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici