Aslan Karatsev a dat lovitura la Australian Open chiar dacă a părăsit competiţia, învins de Novak Djokovic

  • Novak Djokovic s-a calificat pentru a 9-a oară în finala Australian Open.
  • L-a învins lejer pe rusul Aslan Karatsev, cu 6-3, 6-4, 6-2.
  • Karatsev va urca în top 50 ATP şi va câştiga 660.875 de dolari, cu ceva mai mult decât câştigase în întreaga lui carieră de până acum.
1806 afișări
Imaginea articolului Aslan Karatsev a dat lovitura la Australian Open chiar dacă a părăsit competiţia, învins de Novak Djokovic

FOTO: Profimedia

Prima semifinală a tabloului masculin de la Australian Open i-a adus faţă în faţă pe Novak Djokovic, liderul mondial ATP, şi pe rusul Aslan Karatsev, revelaţia turneului, numărul 114 mondial, jucător venit din
calificări.

Djokovic s-a impus la pas, în trei seturi, fără să se întrebuinţeze excesiv, cu scorul de 6-3, 6-4, 6-2, în faţa unei arene parţial populate cu spectatori.

Karatsev a avut câteva răbufniri de orgoliu, reuşind chiar şi două break-uri, însă, în cele din urmă, sârbul şi-a demonstrat clasa, închizând meciul în mai puţin de două ore.

Dincolo de scor, Nole a fost mult peste adversarul său şi la capitolul statistică, servind spre exemplu 17 aşi.

La interviul de la finalul meciului, Djokovic le-a cerut spectatorilor să îl aplaude pe Aslan Karatsev, care s-a aflat la prima sa participare pe tabloul de simplu al unui Grand Slam.

În urma accederii în această semifinală, rusul va primi 720 de puncte ATP şi va intra în top 50 ATP, odată cu actualizarea de luni a clasamentului. Premiul în bani de care va beneficia Karatsev este de 660.875 de dolari, o sumă mai mare decât toate câştigurile adunate în total în carieră de rusul de 27 de ani, atât la simplu, cât şi la dublu, care erau de 618.354 de dolari.

Djokovici va juca a noua finală din carieră la Melbourne, el câştigându-le pe toate cele 8 anterioare. Adversarul său din finală va fi stabilit vineri, în urma întâlnirii dintre grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP) şi rusul Daniil Medvedev (4 ATP).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici