Asli Cakir Alptekin, campioană olimpică în 2012, a fost suspendată opt ani

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, luni, că atleta Asli Cakir Alptekin, din Turcia, campioană olimpică în proba de 1.500 de metri în 2012, a fost suspendată opt ani pentru dopaj.

105 afișări
Imaginea articolului Asli Cakir Alptekin, campioană olimpică în 2012, a fost suspendată opt ani

Asli Cakir Alptekin, campioană olimpică în 2012, a fost suspendată opt ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alptekin este considerată vinovată de încălcarea pentru a doua oară a codului antidoping, prima fiind înregistrată în 2004.

Sportiva a fost suspendată în baza valorilor anormale constatate la probele de sânge prelevate în perioada iulie 2010 - octombrie 2012. Suspendarea este valabilă până în data de 9 ianuarie 2021.

Rezultatele înregistrate de atleta din Turcia din data de 29 iulie 2010 până în prezent au fost anulate, la fel şi titlurile, medaliile, punctele şi primele, inclusiv medalia de aur de la JO de la Londra şi cea de la Campionatele Europene din 2012.

În ianuarie 2013, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat, după examinarea paşaportului biologic al lui Alptekin, că sportiva a încălcat regulamentul antidoping. Acest caz a fost analizat de Comisia de Disciplină a federaţiei din Turcia, care a decis în decembrie 2013 că nu este necesară nicio sancţiune. IAAF a făcut apel la TAS.

Asli Cakir Alptekin a mai fost suspendată doi ani pentru dopaj, în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici