Asociaţia Ivan Patzaichin a lansat un site dedicat marelui sportiv şi antrenor

Asociaţia Ivan Patzaichin a anunţat sâmbătă, 26 noiembrie, când este ziua de naştere a marelui sportiv, că a lansat un site care include cele mai importante repere ale vieţii sale de sportiv, antrenor şi antreprenor social.

212 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Ivan Patzaichin a lansat un site dedicat marelui sportiv şi antrenor

Asociaţia Ivan Patzaichin a lansat un site dedicat marelui sportiv şi antrenor

Site-ul ivanpatzaichin.ro conţine detalii şi imagini ale palmaresului lui Ivan Patzaichin: de 4 ori campion olimpic, de 8 ori campion mondial, o dată campion european – un total de 30 de medalii obţinute la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi la singura ediţie de Campionat European la care a participat. La aceste titluri se adaugă cele de campion naţional şi balcanic, precum şi nenumăratele Regate câştigate.

În perioada în care a fost antrenor, 1985 – 2009, a adus ţării, împreună cu elevii săi, peste 150 de medalii.

Reprezentanţii asociaţiei fac apel la instituţiile media, la alte publicaţii cu arhive, la colecţionari, biblioteci, edituri, cluburi sau federaţii sportive şi alte entităţi care deţin mărturii foto / video ale parcursului profesional al lui Ivan Patzaichin să le pună la dispoziţie pentru a le include în site.

„Începând cu 2010, şi-a pus la pus la dispoziţie reputaţia şi şi-a dedicat energia unor proiecte care pun în valoare Delta Dunării, Tulcea, patrimoniul hidrografic şi cultural românesc, care încurajează viaţa sănătoasă, în natură, şi unor proiecte educaţionale, menite să ajute copiii din Deltă să aibă perspective de viaţă cât mai luminoase. În 2021, când a plecat dintre noi, avea în lucru încă multe proiecte, pe care ne străduim să le ducem mai departe. Şi-ar fi dorit să vadă începute, la Tulcea, lucrările la un canal olimpic pentru competiţii de anvergură; ceva ce încă României îi lipseşte”, arată reprezentanţii asociaţiei.

Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 spune că a demarat parteneriate pentru a pune în operă două mari proiecte de infrastructură, ce vor fi inaugurate în 2023, în onoarea sa. Acestea sunt: Memorialul „Ivan Patzaichin” - pe Faleza Ivan Patzaichin din Tulcea şi Muzeul Ivan Patzaichin – un centru multicultural şi de inovaţie comunitară la Mila 23.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici