Atleta Daniela Stanciu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio

Săritoarea în înălţime şi-a realizat baremul de calificare, după ce a câştigat proba primei etape a Campionatului Naţional de sală.

610 afișări
Imaginea articolului Atleta Daniela Stanciu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio

Atleta Daniela Stanciu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

În cadrul primei etape a Campionatului Naţional indoor desfăşurat la sala din Complexul "Lia Manoliu" din Bucureşti, Daniela Stanciu (CSA Steaua) a câştigat proba de săritura în înălţime, cu un rezultat de 1,93 m, din a doua încercare. Eleva antrenoarei Oana Pantelimon a obţinut astfel baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio Janeiro, performanţa sa fiind sinonimă cu standardul A de participare. "Sunt foarte fericită, iar acest rezultat e încununarea unei munci de 17 ani. E un vis devenit realitate", a declarat pentru MEDIAFAX sportiva în vârstă de 28 de ani.

Cel mai bun rezultat în sală al Danielei Stanciu a fost reuşit pe 14 februarie 2015, la Bucureşti, 1,94 m, în timp ce performanţa de vârf în aer liber - tot 1,94 m - datează de la Zurich, din 17 august 2014. Recordurile naţionale la săritura în înălţime îi aparţin Monicăi Iagăr: 2,03 m în sală şi 2,02 m în aer liber.

Marius Ionescu (maraton), Marius Cocioran (50 km marş), Mihai Donisan (săritura în înălţime), Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag (aruncarea greutăţii), Bianca Răzor (400 metri), Florina Pierdevară (800 metri), Claudia Ştef (20 km marş), Alina Rotaru (lungime) şi Daniela Stanciu (înălţime) sunt cei 10 atleţi români calificaţi până acum la JO 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici