Atleta Delvine Relin Meringo este primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Maratonista şi-a îndeplinit baremul olimpic după ce a terminat pe locul 3 maratonul de la Barcelona.

393 afișări
Imaginea articolului Atleta Delvine Relin Meringo este primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

România a pus primul sportiv pe lista delegaţiei olimpice care va merge la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024. Este vorba de maratonista Delvine Relin Meringor (30 de ani). Legitimată la Steaua şi antrenată de Valentin Anghel, Meringor a primit în 2021 cetăţenia română.

„România este acum ţara mea şi sunt fericită de alegerea făcută. La clubul Steaua toată lumea este drăguţă cu mine şi sunt ajutată de fiecare dată când e nevoie. Voi da totul.. Sper să fac concursuri cât mai bune şi să obţin medalii la competiţiile importante ce vor urma. Principalul obiectiv rămâne concursul olimpic de la Paris", declara Meringor pentru site-ul oficial al Stelei, csasteaua.ro.

Concurenţa la maratonul de la Barcelona a fost una acerbă. 3.600 de participanţi au luat startul în proba feminină şi 11.600 în cea masculină! A 44-a ediţie a maratonului din Catalunia a fost una în care s-au doborât timpii de alergare.

Cursa a fost câştigată de Zeineba Yimer Worku (Etiopia), cu 2h.19:44, aceasta îmbunătăţind recordul cursei obţinut de Masaret Dekebo în 2022, timpul de atunci fiind de 2:23,11. Pe locul doi s-a clasat Selly Chpeyego (Kenya) cu 2h.20:04, iar a treia a fost românca. Timpul său 2h.20:49.

Este a doua performanţă obţinută de o maratonistă din România din toate timpurile, una care înseamnă şi realizarea baremului olimpic de la Paris. Cel mai bun timp, la un maraton, în România, îi aparţine în continuare unei alte atlete naturalizate din Kenya, Joan Chelimo. Aceasta a terminat în aprilie 2022 maratonul de la Seul în 2h18:04.

Delvine Relin Meringor a câştigat, anul trecut, medaliile de aur în probele de 5.000 m şi 10.000 m, la Campionatele Naţionale ale României de la Târgu Jiu. Delvine a câştigat în 2019 semimaratonul Bucureşti, iar de atunci deţine şi recordul competiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici