Atleta jamaicană Sherone Simpson, suspendată 18 luni pentru dopaj

Atleta jamaicană Sherone Simpson, medaliată cu argint la 100 metri la Jocurile Olimpice de la Beijing, a fost suspendată, marţi, 18 luni pentru dopaj de către agenţia antidoping din Jamaica.

74 afișări
Imaginea articolului Atleta jamaicană Sherone Simpson, suspendată 18 luni pentru dopaj

Atleta jamaicană Sherone Simpson, suspendată 18 luni pentru dopaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Simpson, 29 de ani, a fost depistată pozitiv cu un stimulent, oxilofrină, la Campionatele Naţionale din 2013. Ea a afirmat că substanţa se găsea într-un supliment alimentar furnizat de preparatorul său fizic.

Ea a mai câştigat medalia de aur la ştafetă 4x100 m la Atena şi argintul, tot la ştafetă, la Londra, în 2012.

O decizie privindu-l pe compatriotul său Asafa Powell, depistat pozitiv cu aceeaşi substanţă, urmează să fie anunţată joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici