Atletico Madrid a făcut apel la TAS împotriva sancţiunii dictate de UEFA

Clubul Atletico Madrid a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva sancţiunilor decise de UEFA ca urmare a incidentelor de la meciul cu Olympique Marseille, scor 2-1, disputat la 1 octombrie, în grupa D a Ligii Campionilor.

10 afișări
Imaginea articolului Atletico Madrid a făcut apel la TAS împotriva sancţiunii dictate de UEFA

Atletico Madrid a făcut apel la TAS împotriva sancţiunii dictate de UEFA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Clubul spaniol cere anularea sancţiunii sportive (două meciuri cu porţile închise) şi a celei financiare (amendă de 150.000 de euro) şi solicită ca sancţiunea sportivă să fie suspendată, având în vedere în special apropierea următorului meci din Liga Campionilor de la Madrid, cu PSV Eindhoven, programat la 26 noiembrie 2008. Cele două părţi au posibilitatea să ceară o procedură de urgenţă, în cazul în care vor ca decizia finală să fie anunţată înainte de 26 noiembrie", a anunţat TAS.

Comisia de Apel a UEFA a redus, săptămâna trecută, sancţiunea clubului Atletico Madrid, la două meciuri cu porţile închise, dintre care unul cu suspendare, ca urmare a incidentelor ce au avut loc la meciul cu Olympique Marseille. Iniţial, gruparea madrilenă a fost sancţionată cu suspendarea terenului pentru trei partide, dintre care una cu suspendare. În schimb, forul european a menţinut amenda de 150.000 euro şi suspendarea pentru două partide a tehnicianului Javier Aguirre.

UEFA a sancţionat formaţia din capitala Spaniei din cauza scandărilor rasiste ale fanilor iberici de la partida din 1 octombrie şi a faptului că tehnicianul madrilenilor a fost acuzat că a adresat injurii la adresa jucătorilor echipei din Marsilia, dar nu şi pentru intervenţia în forţă a poliţie iberice împotriva suporterilor formaţiei franceze în timpul aceluiaşi joc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici