Atletul Gheorghe Guşet, supus unei intervenţii de transplant

Atletul Gheorghe Guşet, campion la aruncarea greutăţii, a fost supus, sâmbătă, la o intervenţie de transplant de rinichi, alături de o tânără de 19 ani, după ce rinichiul primit de la un bucureştean s-a dovedit a fi compatibil cu organismul acestuia.

147 afișări
Imaginea articolului Atletul Gheorghe Guşet, supus unei intervenţii de transplant

Atletul Gheorghe Guşet, supus unei intervenţii de transplant (Imagine: Mediafax Foto)

Operaţia de transplant de rinichi pentru atletul Gheorghe Guşet a reuşit, acesta fiind transferat la Secţia de Terapie Intensivă a Institutului de Urologie şi Transplant Renal (IUTR) Cluj-Napoca, unde urmează să mai rămână aproape două săptămâni.

Coordonatorul regional de transplant în cadrul IUTR Cluj-Napoca, Dan Luscalov, a declarat că transplantul de rinichi atât pentru atlet, cât şi pentru o tânără de 19 ani din Caraş Severin, a reuşit, cei doi fiind transferaţi la Terapie Intensivă, unde vor fi ţinuţi sub supravegherea medicilor.

"Operaţia domnului Guşet şi a pacientei de 19 ani a reuşit, rinichii transplantaţi au început să funcţioneze imediat după operaţie, iar pacienţii au fost transferaţi la Terapie Intensivă", a spus dr. Luscalov.

Potrivit acestuia, atletul va rămâne internat 10 - 12 zile, dacă totul va decurge bine, după care va fi externat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici