Atletul Romain Mesnil a alergat gol prin centrul Parisului (Video)

Vicecampionul mondial la săritura cu prăjina, francezul Romain Mesnil, a luat hotărârea de a alerga dezbrăcat prin mai multe locuri emblematice din Paris, având asupra sa doar o prăjină, în încercarea inedită de a-şi atrage sponsori.

11 afișări
Imaginea articolului Atletul Romain Mesnil a alergat gol prin centrul Parisului (Video)

Atletul Romain Mesnil a alergat gol prin centrul Parisului (Video)

Mesnil a filmat un videoclip care durează 46 de secunde şi care a făcut deliciul internetului, dar care a devenit cu adevărat celebru marţi, când înregistrarea a fost scoasă la licitaţie pe site-ul E-bay.

Sub sloganul "În vremuri de criză, trebuie să fim inventivi", Mesnil s-a lăsat convins de responsabilii unei agenţii de marketing sportiv, pentru a se implica în acest eveniment insolit. Atletul este de profesie inginer, căsătorit, tată exemplar, de o remarcabilă moralitate.

Romain Mesnil a început să simtă criza financiară în toamna anului 2008, când i-a fost redusă valoarea contractului.

Medaliatul cu argint la Campionatul Mondial din 2007 a participat în competiţiile sezonului de sală îmbrăcat într-un echipament negru pe care se afla desenat un semn de întrebare alb, plasat într-o zonă rezervată, de obicei, sponsorilor.

"Nu am de demonstrat nimic nimănui, nu am nicio revanşă de luat, chiar dacă nu este prea elegant ceea ce fac. Vreau doar să arăt că sunt încă performant şi că vreau să particip la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012", a declarat Mesnil.

Atletul în vârstă de 31 de ani a recunoscut că s-a amuzat mult cu ocazia ineditei acţiuni şi că iniţiativa respectivă a fost recepţionată favorabil de multă lume, chiar şi de responsabili ai federaţiei şi de familia sa. "Soţia mea efectiv adoră acţiunea pe care am întreprins-o, chiar dacă, în primă fază, nu fusese prea încântată", a spus Romain Mesnil.

Prin faptul că Mesnil a apărut nud, s-a urmărit tragerea unui semnal de alarmă asupra "imaginii relativ austere care domină atletismul". Sportivul regretă faptul că sponsorii se îndreaptă din ce în ce mai mult spre probele de alergare, în special spre cele de 100 metri şi 1500 metri, în detrimentul celorlalte concursuri, şi doreşte ca proba la care participă să devină mai atractivă în interiorul stadioanelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici