Australian Open schimbă regulile. Asociaţia Profesionistă de Tenis propune pedepse, inclusiv suspendare, pentru jucătorii care falsifică certificatele de vaccinare

Australian Open va fi primul eveniment de tenis care solicită vaccinare obligatorie a participanţilor, iar înainte de acest turneu Asociaţia Profesionistă de Tenis (ATP) propune un sistem de penalizări, în cazul în care un jucător este prins falsificând certificatele de vaccinare.

230 afișări
Imaginea articolului Australian Open schimbă regulile. Asociaţia Profesionistă de Tenis  propune pedepse, inclusiv suspendare, pentru jucătorii care falsifică certificatele de vaccinare

ATP şi WTA au adoptat împreună un statut pro-vaccin de când a început vaccinarea în masă în întreaga lume, îndemnându-şi jucătorii să se vaccineze. Deşi o bună parte dintre ei au făcut acest lucru, mai sunt destul de mulţi care nu au făcut-o. Rata de vaccinare, în ambele asociaţii, masculin şi feminin, era de aproximativ 50 % înainte ca Australian Open să anunţe obligativitatea de vaccinare pentru acest eveniment.

După aceea, numărul de vaccinări a crescut vertiginos, ajungând la aproximativ 90 % în prezent, procent care va fi şi mai mare până la Australian Open. ATP propune acum un sistem de penalizare pentru jucătorii care se dovedeşte că şi-au falsificat dosarele de vaccinare, în speranţa de a împiedica pe oricine să facă acest lucru. Speranţa ATP este ca jucătorii să se vaccineze pur şi simplu, astfel încât viaţa normală să poată continua mai repede.

Unele dintre sancţiunile propuse sunt foarte dure şi ar putea include o suspendare din circuit de până la trei ani. Propunerea sună astfel:

"Pe baza propunerii, dacă se constată că un jucător îşi falsifică certificatul de vaccinare, acesta va fi pasibil de o amendă de 100.000 de dolari şi/sau de suspendarea de la participarea la turneele din circuitul ATP sau ATP Challenger Tour, pentru o perioadă de până la trei (3) ani."

Este o decizie semnificativă, mai ales dacă şi alte evenimente urmează exemplul şi adoptă obligativitatea de vaccinare. Propunerea va fi, de asemenea, supusă la vot, aşa că s-ar putea să nu fie aprobată, dar este clar că ATP nu se joacă cu această criză de sănătate publică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici