Austriacul Gall câştigă etapa a 17-a a Turului Franţei. Vingegaard îşi măreşte considerabil avansul

Austriacul Felix Gall, de la echipa AG2R-Citroen, a câştigat miercuri etapa a 17-a a Turului Franţei, pe un traseu de 165,7 km de la Saint Gervais. Austriacul Gall câştigă etapa a 17-a a Turului Franţei. Vingegaard îşi măreşte considerabil avansul.

132 afișări
Imaginea articolului Austriacul Gall câştigă etapa a 17-a a Turului Franţei. Vingegaard îşi măreşte considerabil avansul

Austriacul Gall câştigă etapa a 17-a a Turului Franţei. Vingegaard îşi măreşte considerabil avansul

Campionul în exerciţiu, danezul Jonas Vingegaard, şi-a extins avansul în clasamentul general, terminând pe locul patru, în timp ce principalul său rival, Tadej Pogacar, a cedat pe una din căţărările de pe traseu.

După o lungă evadare, austriacul Felix Gall (AG2R Citroën) a câştigat etapa dintre Saint-Gervais Mont Blanc şi Courchevel, considerată cea mai grea a actualei ediţii. Tadej Pogacar a cedat fizic pe ascensiunea de pe Col de la Loze, lăsându-l pe Jonas Vingegaard să se desprindă în clasamentul general.

Gall a adus prima victorie pentru AG2R Citroën în ediţia din 2023.

Autor al unei ascensiuni finale excepţionale, în ciuda unui incident cu o bicicletă, Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) a clarificat situaţia în clasamentul general. Danezul a profitat de un eşec al lui Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) în Col de la Loze pentru a se desprinde şi a mări diferenţa faţă de sloven, care a cedat la începutul etapei. Vingegaard pare mai mult ca niciodată pregătit să câştige un al doilea Tur al Franţei, după victoria din 2022, având acum un avans insurmontabil în cazul în care va reuşi să ajungă până la finalul competiţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici