Avancronica partide Franţa - Italia

Avancronica partide Franţa - Italia din cadrul ultimei etape a grupei C a turneului final al Campionatului European, care se va disputa marţi, la ora 21:45, pe stadionul Letzigrund din Zurich.

8 afișări
Imaginea articolului Avancronica partide Franţa - Italia

Selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Raymond Domenech (Imagine: Mediafax Foto)

Selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Raymond Domenech, a declarat că meciul cu Italia va fi unul excepţional. "Meciul cu Italia va fi unul excepţional. Trebuie să putem spune după ultimul meci din grupă că am făcut ceva frumos, măreţ, pentru că asta rămâne. Nu trebuie să rămânem la «am luat patru goluri cu Olanda». Vom vedea cine este apt fizic şi mental pentru meciul cu Italia. Trebuie să ştim cine vrea să se depăşească, pentru că va fi un meci unic în viaţa lor. În situaţia actuală nu depindem de noi, dar încă mai avem o şansă infimă", a spus Domenech.

Tehnicianul italian Roberto Donadoni consideră că meciul cu Franţa este unul fundamental. "Trebuie să batem Franţa. Este un meci fundamental pentru că atâta timp cât avem o şansă de calificare trebuie să jucăm până la capăt. La antrenament am văzut jucători care vor să îşi arate valoarea în faţa Franţei", a afirmat Donadoni.

Echipe probabile:

Franţa: 23. Coupet - 19. Sagnol, 15. Thuram, 5. Gallas, 13. Evra - 10. Govou, 20. Toulalan, 6. Makelele, 7. Malouda - 22. Ribery - 12. Henry.

Antrenor: Raymond Domenech.

Italia: 1. Buffon - 19. Zambrotta, 2. Panucci, 4. Chiellini, 3. Grosso - 10. De Rossi, 21. Pirlo, 13. Ambrosini - 18. Cassano, 9. Toni, 7. Del Piero.

Antrenor: Roberto Donadoni.

Arbitri: Lubos Michel - Roman Slysko, Martin Balko (toţi din Slovacia)

Al patrulea oficial: Viktor Kassai (Ungaria)

Rezervă arbitru de rezervă: Henrik Andren (Suedia)

Palmaresul întâlnirilor dintre Franţa şi Italia

General: 35 de meciuri, 8 victorii, 10 egaluri, 17 înfrângeri

Acasă: 15 3 7 5

Deplasare: 15 2 3 10

Neutru: 5 3 0 2

Meciuri oficiale: 10 4 3 3

La turneul final al CE: 1 1 0 0

Primul meci: Italia - Franţa 6-2, la 15 mai 1910, la Milano

Cea mai categorică victorie în faţa Italiei: 3-1, la 20 august 1920, la Anvers şi 3-1 la 6 septembrie 2006, la Paris

Cea mai categorică înfrângere în faţa Italiei: 0-7, la 22 martie 1925

Cele mai multe goluri marcate într-un meci direct: 4-9, la 18 ianuarie 1920

Ultimul meci: Italia - Franţa 0-0, la 8 septembruie 2007, la Milano

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici