Avram: Am sentimentul că sunt arbitri ancoraţi în trecut

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei întrevederi cu arbitrii din corpul de elită, că există un număr mic de arbitri care sunt ancoraţi în trecut, făcând aluzie la influenţa conducătorilor de cluburi asupra "cavalerilor fluierului".

42 afișări
Imaginea articolului Avram: Am sentimentul că sunt arbitri ancoraţi în trecut

Avram: Am sentimentul că sunt arbitri ancoraţi în trecut (Imagine: Bogdan Maran/MediafaxFoto)

"Arbitrajul nu e chiar atât de complicat. Unii dintre dumneavoastră, prin modul de interpretare, vă complicaţi viaţa, pe cea a colegilor şi aduceţi necazuri şi federaţiei şi Comisiei şi mie. Am sentimentul că unii arbitri, foarte puţini, mai sunt ancoraţi în trecut. V-aş ruga să încercăm să ieşim din trecut. Ne arată conducătorii de club cu degetul că suntem în noroi. Haideţi să ne ridicăm şi să ne spălăm pe picioare şi să ieşim de sub aceste acuze. Haideţi să lăsăm haiducia la o parte. Dacă vom continua ca în trecut, vom plăti", a spus Avram.

Vasile Avram a continuat să insiste pe problemele dintre conducătorii de club şi arbitri. "Eu ştiu foarte bine care e problema. Nu e la dumneavoastră ci la unii dintre conducătorii de club, pentru că ei se suspicionează, în trecut au făcut ceva şi acum nu mai pot. Făceau prin intermediul unora, prin intermediul dumneavoastră, al Comisiei şi acum nu mai pot face şi vor să revină la butoane şi să comande. Simt pe pielea mea că mai sunt conducători de club care fac în continuare presiuni asupra arbitrilor. Arbitrii, atunci când intră pe teren, trebuie să ştie că ei vor arbitra două echipe, două culori. Fiţi echidistanţi, imparţiali şi să nu vă intereseze cine sunt în jurul echipelor şi acţionaţi în litera şi spiritul legilor jocului", a precizat fostul arbitru.

Preşedintele CCA a menţionat că nu va ceda presiunilor conducătorilor de club, indiferent de numele acestora. "Am fost ales într-o perioadă critică, nu se putea bloca roata fotbalului şi arbitrajul trebuie sã continue. Unii au decis să plece, dar activitatea în arbitraj trebuie să meargă înainte. Sunt eu mic de înălţime, dar sunt puternic. Nu am să cedez în faţa conducătorilor de club care vor să se întoarcă în trecut. Nu suntem perfecţi, mai facem greşeli şi asta pentru că facem rabat de la dispiziţiile imperative ale FIFA şi UEFA, cum ar fi anunţarea pedepselor pentru arbitrii care greşesc", a explicat Avram.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici