Avram: Danşa şi Bordean nu vor mai arbitra niciodată în Liga I

Preşedintele CCA Vasile Avram a declarat, miercuri, că arbitrii Ciprian Danşa şi Marian Bordean nu vor mai activa niciodată în Liga I, ei fiind retrogradaţi în lotul pentru Liga a II-a pentru greşelile din etapa a XI-a, iar până la finalul anului vor conduce doar partide din campionatul judeţean.

194 afișări
Imaginea articolului Avram: Danşa şi Bordean nu vor mai arbitra niciodată în Liga I

Ciprian Danşa (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Au fost două cazuri identice, Bordean şi Danşa, care au fost amândoi promovaţi la excepţional de Ion Crăciunescu, apoi au fost retrogradaţi şi ulterior la excepţional de Aron Huzu. Cei doi au primit note foarte slabe din partea observatorilor şi supervizorilor şi pe baza acestor rapoarte şi a probelor video au fost retrogradaţi la Liga a II-a, nemaiavând niciodată dreptul să promoveze la Liga I. Ei au fost puşi la dispoziţia asociaţiilor judeţene şi până la finalul anului acesta vor avea dreptul să arbitreze doar la nivel judeţean. Din 2010 vor avea voie să fie delegaţi după concursuri la Liga a II-a şi a III-a. Dar niciodată nu vor mai arbitra la Liga I", a spus Avram, prezent la concursul de promovare a arbitrilor din lotul de Liga a IV-a în cel de Liga a III-a.

Oficialul CCA a respins acuzaţiile venite din partea clubului Dinamo conform cărora Ciprian Danşa este protejatul său. "Despre domnul Turcu nu am date, dar ştiu că n-a fost nici fotbalist, nici arbitru şi nu cred că e capabil să înţeleagă aceste lucruri. Există pe lângă Dinamo fel de fel de persoane care fac tot felul de acuzaţii despre Danşa, aşa cum şi domnul Neţoiu a spus că el ar fi omul meu. Danşa a fost promovat la excepţional în 2005 de Crăciunescu pentru ca mai apoi tot el să-l trimită la cursuri. Apoi au fost retrogradaţi şi ulterior promovaţi la excepţional de Aron Huzu. Eu în tot timpul ăsta nu am ocupat nicio funcţie în structura arbitrajului, dar se spune că e omul meu", a explicat Vasile Avram.

Ciprian Danşa a fost acuzat de conducerea clubului Dinamo că a viciat rezultatul partidei de pe teren propriu cu Gloria Bistriţa din cadrul etapei a XI-a a Ligii I, scor 1-1. Conducerea grupării alb-roşii a solicitat, marţi, preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, printr-o scrisoare deschisă, excluderea lui Ciprian Danşa din arbitraj, motivând solicitarea prin neacordarea a două penaltiuri pentru echipa antrenată de Cornel Ţălnar. Unul în minutul 31, când Marius Alexe a fost tras de mână de Mădălin Ciucă şi altul în minutul 94, la faultul în careu al aceluiaşi Mădălin Ciucă asupra lui Andrei Cristea.

De asemenea, Marian Bordean a primit calificativ foarte slab din partea observatorului partidei Pandurii Târgu Jiu - Unirea Urziceni, pentru că în calitatea sa de arbitrul de rezervă nu a luat nicio măsură în ceea ce priveşte comportamentul celor de pe băncile tehnice.

Marian Bordean

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici