Babel ar putea fi înlocuit de Boulahrouz în lotul Olandei pentru Euro-2008

Atacantul Ryan Babel ar putea fi înlocuit în lotul Olandei pentru Campionatul European, din perioada 7-29 iunie, de Khalid Boulahrouz, fundaş legitimat la FC Sevilla.

11 afișări
Imaginea articolului Babel ar putea fi înlocuit de Boulahrouz în lotul Olandei pentru Euro-2008

Babel ar putea fi înlocuit de Boulahrouz în lotul Olandei pentru Euro-2008 (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Babel (Liverpool) s-a accidentat, sâmbătă, la antrenament şi a devenit indisponibil pentru Euro-2008, competiţie la care Olanda va fi adversara României în grupa C, alături de Italia şi Franţa. Deşi diagnosticul iniţial a fost de ruptură a tendonului lui Ahile, medicii au stabilit că Babel, jucător legitiamt la Liverpool, a suferit o leziune a ligamentelor de la o gleznă, urmând să fie indisponibil timp de 5 sau 6 săptămâni.

"Este o accidentare teribilă pentru Ryan. Era într-o foarte bună formă fizică şi avea şanse să fie titular. A fost distrus când a înţeles gravitatea accidentării. Suntem toţi alături de el şi sperăm că se va recupera rapid", a declarat selecţionerul Marco van Basten, care a adăugat că jucătorul s-a accidentat singur, fără să fi fost atins de vreun coechipier.

Ryan Babel, în vârstă de 21 de ani, a acumulat deja 25 de selecţii în naţionala Olandei. El nu se număra printre posibilii titulari ai Olandei la Euro-2008. Selecţionerul Marco van Basten nu a anunţat încă numele înlocuitorului său în lotul de 23 de jucători, însă nu a exclus posibilitatea ca acesta să fie fundaşul Khalid Boulahrouz, de la FC Sevilla.

"Voi lua o decizie în acest sens în această seară (n.r. - sâmbătă) sau duminică, a declarat Van Basten.

Lotul Olandei stă bine la capitolul atacanţi, astfel că Van Basten ar putea opta pentru a întări defensiva, care a dat semne de slăbiciune în timpul meciului amical cu Danemarca, disputat joi şi încheiat la egalitate, scor 1-1.

Fundaşul stânga Tim de Cler, care vineri a încheiat mai devreme antrenamentul din cauza unor dureri la un genunchi, s-a antrenat normal sâmbătă, în timp ce atacantul Robin van Persie, care se recuperează după o întindere la coapsă, nu şi-a reluat încă pregătirile alături de coechipieri. Totuşi, Van Basten a asigurat că jucătorul de la Arsenal va fi apt până la debutul Euro-2008.

Duminică, Olanda va întâlni într-un meci amical, la Rotterdam, reprezentativa Ţării Galilor, iar marţi urmează să plece în Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici