Balonul de Aur la fotbal feminin: Care sunt nominalizările

Japoneza Homare Sawa, cea mai bună jucătoare la Cupa Mondială din 2011, americanca Abby Wambach, învinsă în finală, şi brazilianca Marta se află printre cele zece sportive nominalizate la Balonul de Aur la fotbal feminin, care va fi decernat pe 9 ianuarie 2012.

159 afișări
Imaginea articolului Balonul de Aur la fotbal feminin: Care sunt nominalizările

Homare Sawa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe listă se mai află două americance, Alex Morgan şi Hope Solo, o japoneză, Aya Miyama, două franţuzoaice, Sonia Bompastor şi Louisa Necib, o suedeză, Lotta Schelin, şi o germancă, Kerstin Garefrekes.

Pe 5 decembrie, lista va fi redusă la trei nume, trofeul urmând să fie decernat pe 9 ianuarie 2012 la gala de la Zurich.

La antrenori, Norio Sasaki, care a câştigat Cupa Mondială cu Japonia, este considerat favorit. Lista antrenorilor nominalizaţi este următoarea: Bruno Bini (Franţa), Leonardo Cuellar (Mexic), Thomas Dennerby (Suedia), Patrice Lair (Franţa), Maren Meinert (Germania), Hope Powell (Anglia), Norio Sasaki (Japonia), Tom Sermanni (Australia), Pia Sundhage (Suedias), Jorge Vilda (Spania).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici