Bazin de înot olimpic în Complexul Dinamo

Guvernul a decis în şedinţa de miercuri construirea unui bazin de înot de dimensiuni olimpice în incinta Complexului Sportiv Dinamo, acesta urmând să fie amplasat în locul fostului teren de handbal în aer liber, ce se află în spatele Tribunei a II-a.

2670 afișări
Imaginea articolului Bazin de înot olimpic în Complexul Dinamo

Bazinul Olimpic din Oradea (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Executivului, construcţia va fi realizată în cadrul Programului "Bazine de înot", desfăşurat de Compania Naţională de Investiţii. Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, printr-o Hotărâre, trecerea unei părţi dintr-un imobil aflat în administrarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea realizării investiţiei.

În noiembrie 2006, ministrul delegat pentru Lucrări Publice şi Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, anunţa lansarea programului de construcţie a 10 bazine olimpice şi 60 de bazine de dimensiuni mai mici.

Vicepreşedintele CS Dinamo, Eugen Coliţă, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că bazinul va fi construit după modelul celui de la Beijing şi va fi amplasat în locul terenului sintetic şi al vestiarelor secţiei de rugby. "Acest proiect a fost realizat încă de acum doi ani, în urma demersurilor comune ale Clubului Sportiv Dinamo, Federaţiei Române de Nataţie şi celei de polo, precum şi Agenţiei Naţionale pentru Sport. Construcţia se va întinde pe circa 4000 mp şi va avea o înăllţime de 13-14 metri, urmând a fi amplasată pe terenul sintetic şi pe locul pe care îl ocupă acum vestiarele secţiei de rugby. În acest proiect aprobat de Guvern este inclusă şi o parcare, ale cărei costuri se vor ridica la aproximativ un milion de euro, condiţie obligatorie pentru a putea organiza o competiţie majoră la nivel european. Este un proiect pilot, care a fost aplicat şi în Ungaria. De un bazin similar va beneficia şi Steaua, dar mult mai mic, nu de dimensiuni olimpice", a spus Coliţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici