Becali: I-am propus lui Porumboiu să nu începem returul fără arbitri străini

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, duminică seară, că s-a înţeles cu Adrian Porumboiu, de la FC Vaslui, ca echipele pe care le finanţează să nu înceapă returul campionatului dacă nu vor fi aduşi arbitri străini în Liga I.

136 afișări
Imaginea articolului Becali: I-am propus lui Porumboiu să nu începem returul fără arbitri străini

Becali: I-am propus lui Porumboiu să nu începem returul fără arbitri străini (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"L-am sunat pe Adrian Porumboiu şi i-a propus să nu începem returul fără arbitri străini, nu mai suport. Dar să fim bărbaţi adevăraţi, să semnăm cu sânge pe hârtie că aşa vrem. Porumboiu mi-a dat cuvântul lui de onoare că semnează că nu începe returul până nu aducem arbitri străini. Alea sunt două puncte pierdute, nu se poate aşa ceva", a spus Becali la Gsp TV.

El consideră că nu a fost o fază ce necesita acordarea unui penalti la meciul Steaua - FC Braşov, scor 1-0, disputat sâmbătă. "Eu zic că n-a fost penalti, dar eu nu vreau de la arbitri ce nu e al meu. Eu vreau ce este al meu, adică 11 metri la Piatra Neamţ. Eu am spus că este un Dumnezeu sus şi nu se poate să lase nepedepsite greşelile arbitrilor care fac asta, pentru că le fură munca acestor copii. Eu nu pot să-l suport pe Mitică Dragomir cu răutăţi la adresa mea, pentru că nu suport, deşi i-am promis că nu mai zic nimic despre el. Cum să fiu eu avantajat de arbitri?", a menţionat Becali.

Gigi Becali l-a criticat pe centralul partidei Voinţa Sibiu - CFR Cluj, scor 0-1, Radu Petrescu, care a anulat un gol al gazdelor şi a eliminat câte un jucător de la ambele echipe. "Instinctul de hoţ al lui Radu Petrescu a fluierat, nu cred că a vrut chiar în halul ăsta să o avantajeze pe CFR. Eu nu vreau niciun fel de avantaje din partea arbitrilor, eu vreau doar să fiu arbitrat corect, atât", a adăugat el.

Potrivit prosport.ro, Radu Petrescu a fost criticat dur şi de preşedintele Voinţei Sibiu, Ioan Hămbăşan. "Ce curaj mai am eu să ţin o echipă de fotbal pentru ca unii să facă experimente asupra noastră? De la schimbarea şefului CCA nu a fost nimeni sancţionat drastic. Nu se poate aşa ceva! Am avut un penalti, un gol valabil! Asemenea exemplare flegmatice trebuiesc eliminate din fotbal. Pe culoarul de vestiare înjura într-o parte şi-n alta. La asemenea greşeli trebuiesc excluşi. Nu se poate aşa ceva, să vină CFR-ul să fie ajutată să câştige! Cum să mă duc la băieţi să le spun că arbitrul le-a luat prima? Jucătorii au plâns în vestiar", a spus el.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, tot duminică, la Sport.ro că nu a mai văzut greşeli de arbitraj ca acelea din etapa a XV-a a Ligii I, precizând că trei echipe sunt favorizate şi că dacă ar depinde de el ar suspenda arbitrii un an. "Domne, eu sunt prieten cu Crăciunescu de o viaţă, dar a propus ca preşedinţii şi oficialii să fie judecaţi aspru. Păi ce, ei fac ce vor şi noi plătim? Nici nu ne scoatem banii de baremuri din încasările de la un meci. Nu am văzut asemenea greşeli în viaţa mea, ca etapa asta. Dacă o ţinem tot aşa o să desfiinţăm fotbalul. Eu le-aş da un an suspendare, să arbitreze la copii si juniori! Sau când greşesc arbitrii, să nu mai primească baremul. Ei primesc bareme imense, imense pentru nivelul din România, iar ei dau afară antrenorii imediat. Nu se poate aşa ceva, păi îl laşi pe om fără servici", a spus Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici