Becali: În cazul în care Comitetul Executiv ar păstra Timişoara în prima ligă, ar face un abuz

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marţi, la Digi Sport, că în cazul în care Comitetul Executiv al FRF ar decide păstrarea în prima ligă a echipelor FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, care nu au primit licenţa, atunci ar comite un abuz.

127 afișări
Imaginea articolului Becali: În cazul în care Comitetul Executiv ar păstra Timişoara în prima ligă, ar face un abuz

Becali: În cazul în care Comitetul Executiv ar păstra Timişoara în prima ligă, ar face un abuz (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"N-am citit actele, dar ştiu un lucru: decizia asta nu avea nimeni curaj să o ia printr-un abuz. După ce m-am consultat cu alţi oameni, nu există niciun compromis prin care Timişoara să rămână în prima ligă. Sunt ţări în Europa care nu percep licenţe pentru echipe ca să joace în Liga I. Ca atare, Comitetul Executiv al FRF poate să spună că de la anul nu mai cere licenţe. Ghinionul Timişoarei e că FRF a implementat acelaşi manual de licenţiere ca UEFA. UEFA le-a spus celor de la FRF să facă ce vor, să dea licenţa cui vor, dar în Europa Timişoara nu joacă. Aici e vorba că nimeni nu şi-a asumat răspunderea să le facă un bine printr-un abuz. Dacă Timişoara ar fi păstrată în prima ligă de Comitetul Executiv, atunci ar fi un abuz", a spus Becali la Digi Sport.

Finanţatorul stelist îi recomandă lui Marian Iancu să înceapă construirea unei noi echipe din Liga a III-a. "Cel mai bine e ca Timişoara să o ia de la Liga a III-a, să urce frumos şi nu de la Fulgerul Bragadiru, dar nu mai vreau să spun multe lucruri, pentru că acum Marian Iancu e supărat", a adăugat Becali.

Gigi Becali şi-ar dori ca în prima ligă să rămână doar 16 echipe. "Nouă ne convin 16 echipe, ne doare pe noi de Timişoara... Asta ar fi dorinţa noastră, s-ar scurta campionatul cu o lună, apoi s-ar împărţi banii la 16 echipe şi nu la 18", a completat Becali.

Vicecampioana FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, locul 15, nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, a anunţat, marţi, preşedintele Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi, în timp ce Gloria Bistriţa pentru datorii la buget. Cele două cluburi au primit licenţa din partea comisiei de primă instanţă, dar directorul de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a făcut apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici