Becali: Nu facem apel la decizia UEFA, la ei nu e ca la noi

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat, vineri, că nu crede că Steaua va face apel la decizia UEFA prin care echipa "roş-albastră" va disputa două partide în cupele europene fără spectatori pentru că oficialii europeni nu tratează apelurile precum cei români.

11 afișări
Imaginea articolului Becali: Nu facem apel la decizia UEFA, la ei nu e ca la noi

Becali: Nu facem apel la decizia UEFA, la ei nu e ca la noi

"Nu ştiu dacă putem face apel. Şi dacă facem ce? Pentru ce să facem? Şi nu ne-a dat numai două etape, ne-a dat şi 30.000 amendă, şi cheltuieli de judecată şi în plus, dacă se mai întâmplă ceva, ne mai dă încă o etapă, la cea mai mică problemă. Credeţi că la ei e ca la noi? Credeţi că e ca la noi, îi zice Mircea Sandu lui Cernat şi pe urmă vine Mitică Dragomir şi îi spune lui celălalt. Şi îţi dă Cernat patru etape, vine pe urmă şi ţi le reduce, mai vorbeşte Mitică şi poate te iartă. Acolo nu e ca în România, cât îţi dă atât rămâne. Acum am vorbit aşa metaforic, nu că ştiu că vorbeşte Mircea Sandu sau Mitică Dragomir. Nu o luaţi aşa, zic imaginar, cum se întâmpla în România, că acum nu se mai bagă nici Mircea Sandu nici Mitică", a spus Becali.

Becali a aflat de decizia UEFA de la Valeriu Argăseală, prin telefon, atunci când urmărea tragerea la sorţi pentru play-off-ul Ligii Europa alături de reprezentanţi ai presei, reproşându-i acestuia faptul că ar fi trebuit să-l asculte şi să-i interzică pe unii spectatorii în tribunele stadionului Steaua.

"Din cauza lor pierdem bani şi se dau suporterii Stelei. Ce publicitate? Şi încasările din bilete? Şi suporterii Stelei care vor să vadă meciul? Pierd 300-400 de mii de euro, nu vin nici spectatorii să vadă meciul că sunt şmecheri 30 de inşi. Şi trebuie să tac şi din gură eu, să nu-i supăr. De ce să pierd eu 400 de mii, sunt sclavul lor? Mă apuc acum de îi înjur, pierd 400 de mii din cauza unor golani. Nu ţi-am zis de atâtea ori: «Bă Vali nu le mai da drumul, dă-le interzis, care e problema?». Uite acum avem posibilitatea asta, imediat în Consiliul de Administraţie, 50 de inşi, îi ştii care sunt, nu mai intră o sută de inşi, care e problema. Sunt 600-700 de mii, plus amenda pe care îi pierdem. Se dau 30 de inşi mari şi eu trebuie să stau la cheremul lor. Lasă că nu mai stau şi le dau interzis. Că e din cauza ta, că eu îţi spunea să-i interzici, tu să-i mai lăsăm. Am vorbit şi cu ei, tot ei fac figuri. Ai să vezi tu, la prima greşeală ce se întâmplă. 300 de inşi interzişi, care e problema?", i-a spus Becali lui Argăseală.

Becali consideră că a pierdut aproximativ 600.000 de euro din cauza suporterilor care au provocat incidente la partide Steaua - Ujpest FC. "De ce să pierd eu atâţia bani, am vreo obligaţie faţă de ei, de familiile lor? Să vedem dacă sunt de acord şi ceilalţi suporteri că ei sunt Steaua, că aşa spun ei. Nu o să închid peluza dar nu mai las 300 de spectatori. Tot i-am lăsat, dar am ajuns prostul lor? Să mai facă ei şi la prima chestie o să vadă ce o să se întâmple", a mai spus Becali.

Finanţatorul stelist crede că este posibil ca decizia UEFA să fi fost schimbată din cauza influenţei pe care maghiarii o au în Europa.

"Ungurii au mai mare influenţă în Europa. Nu poţi să te iei cu ei că te curăţă. Sunt mai puternici ca noi ca influenţă. Sunt mai pitici decât noi în multe domenii dar au mai mare influenţă. A intervenit probabil unu, care nu i-a convenit, şi asta a fost, nu ştiu, zic şi eu", a concluzioant Becali.

Comisia de Disciplină a UEFA a decis să suspende clubului Steaua dreptul de a organiza următoarele două meciuri de pe teren propriu cu spectatori, ca urmare a incidentelor de la partida cu Ujpest FC, din turul doi preliminar al Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici