Becali: Nu mai am linişte până nu pleacă Dragomir de la Ligă

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, că singurul mod în care va încheia conflictul cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, este ca acesta să părăsească funcţia de conducere pe care o ocupă.

111 afișări
Imaginea articolului Becali: Nu mai am linişte până nu pleacă Dragomir de la Ligă

Becali: Nu mai am linişte până nu pleacă Dragomir de la Ligă (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Nu mai am linişte până nu scap de omul ăsta. Omul ăsta pe măsură ce trece timpul se sclerozează. Eu vreau să-l dau afară ca să nu mai îmi fure banii. Scandalul se va termina când omul ăsta va dispărea de acolo. Nu are scrupule, calcă pe cadavre, minte într-un hal fără de hal. Mă crucesc şi râd la minciunile lui. Sunt nevoit să răspund la toate minciunile unui om nebun şi sclerozat. Oameni ca el trebuie să dispară din viaţa publică. El e disperat. 15.000 de euro pe lună sunt mulţi bani în România, mai ales pentru un moş de 65 de ani", a spus Gigi Becali.

Finanţatorul stelist îşi doreşte un plan elaborat pentru a-l îndepărta din funcţie pe Dumitru Dragomir. "Când am vrut să-l dau afară şi am strâns semnăturile, l-am întrebat pe Victor de Gică Popescu. El mi-a spus că nu se va complace Popescu în mocirlă. Că doar după ce va pleca Dragomir, a doua zi va accepta. Atunci am vorbit şi cu Porumboiu şi cu Borcea. Finul mi-a zis că nu-l trădează pe Mitică, dar dacă vine Popescu va vota. Nu s-a votat până la urmă convocatorul. Ca să-l dai jos ar trebui convocată o Adunare Generală Extraordinară. Dar lucrurile nu mai trebuiesc făcute peste noapte", a concluzionat Becali.

Becali consideră că Dragomir şi-a însuşit comisionul destinat firmei ce a intermediat vânzarea drepturilor de televizare. "De ce se ceartă cu mine dacă nu sunt banii lui? RCS participase cu o lună în urmă la licitaţie şi a dat şi meciurile trei ani de zile. Avea nevoie Teszari (n.r. - Zoltan Teszari, proprietarul RCS&RDS) de o firmă intermediară? Probabil că a acceptat să vireze comisionul, dar în banii ăia pe care i-a dat. Să vedem unde s-a dus comisionul ăsta, prin ce offshore", a mai spus el.

Gigi Becali a precizat că va contesta în instanţă partea de comision care i se reţine clubului Steaua. "Vreau să-i demonstrez că nu poate să-mi ia bani când vrea şi cum vrea. Nu accept să îmi dea amenzi când vrea el. Să vedem ce va spune judecătorul. Pentru că eu n-am votat, vom face contestaţie în instanţă privind comisionul. Dreptul la proprietate nu poate fi luat prin vot", a precizat Becali.

Finanţatorul stelist a reafirmat că este meritul său faptul că Dumitru Dragomir a ocupat funcţia de preşedinte al LPF în ultimii ani. "Dumnezeu ar trebui să-i dea mari nenorociri. Probabil că îl păzeşte băiatul lui de sus. Toată averea lui o are datorită mie. Acum şase ani, când m-am întâlnit noaptea cu el la Casino Victoria, era terminat. Erau 14 hârtii semnate să-l dea afară. L-am luat cu mine, la două noaptea şi am mers la Hrebenciuc. El putea să facă ceva, prin Adrian Năstase, care era foarte puternic atunci. A întors voturile, de la 14 au rămas doar trei. Tot ce are el are datorită Ligii", a adăugat el.

Becali a precizat că nu i-a cerut bani pentru el din drepturile TV ci doar a glumit cu acesta. "Astea sunt bazaconii. El voia să ia 36 de milioane şi eu am zis că îi dau hârtie pentru 50 de milioane. Ce şpagă? Ştie toată lumea că nu se poate lua şpagă de la Mitică. Să meargă în instanţă că am luat şpagă. A fost o glumă, ştie şi el asta, şi e un nenorocit dacă se foloseşte şi de asta", a menţionat finanţatorul stelist.

El nu se teme de dezvăluirile pe care le-ar putea face Dragomir privind cazul "valiza", menţionând că le-a spus el procurorilor că a încercat să-i premieze pe jucătorii Universităţii Cluj. "Să vină martor în cazul «Valiza», îl rog frumos să o facă. Eu am zis deja în faţa judecătorilor că am vrut să le dau primă, de ce să mai vină martor? Din 2003 am încercat să premiez mai multe echipe, nu numai una. Eu n-am nimic de ascuns, sunt o carte deschisă. Să spună ce informaţii are de la Piţurcă. Eu am spus tot în faţa judecătorilor. Am zis că voiam să le dau primă 100.000 de om celor de la Cluj să câştige meciul. Şi nu le dădeam nimic până la urmă. M-am răzgândit. Doar i-am minţit ca să nu piardă meciul cu CFR", a mai spus el.

Gigi Becali cere să fie investigat de autorităţi după ce Dumitru Dragomir l-a acuzat de mai multe încălcări ale legii şi ale regulamentelor. "Dacă am luat Steaua abuziv, să vină procurorii să mă ancheteze. Dacă am luat licenţa abuziv, să mă ancheteze Mircea Sandu. Dacă nu i-am plătit pe jucători, atunci ei sunt liberi. Dacă am escrocat vreun bătrân, să apară şi să spună. Astea sunt intoxicaţii comuniste. Privind jignirile pe care spune că i le-am adus, să-mi dea mie casetă că le-o dau eu la Parlamentul European. Păi ăia nu ştiu cine sunt eu? Eu sunt Becali, pe unde trec se cunoaşte", a afirmat Becali.

Finanţatorul stelist i-a transmis lui Dragomir că nu trebuie să facă o spovedanie la duhovnic, ci el jură în faţa publicului că nu minte. "Dumnezeu şi societatea hotărăsc dacă eu sunt imoral şi fals, nu el. Dacă nu sunt eu în fotbal, e varză. Eu am ridicat fotbalul românesc în Europa. Cum să spună asemenea lucruri? Trebuie să fie tâmpit să le spună. Cea mai puternică spovedanie e cea publică. Eu jur aici că tot ce am spus e milimetric adevărat. Din ce a spus el, 80 la sută e minciună şi 20 la sută e incompetenţă", a mai spus el.

Gigi Becali i-a explicat lui Dumitru Dragomir de ce se consideră un om de afaceri de succes: "Dacă nu-s bun manager, nu e treaba lui. Eu sunt conducător şi comerciant. Nu pot să fiu manager şi la Iaşi, şi la Vaslui, şi la Timişoara. Eu am pus manageri. El să ştie că eu n-am pierdut niciun ban. Am cumpărat Avicola cu 15 milioane, iar terenul valorează 20-25 de milioane. La Drăgăşani sunt 40 de hectare şi totul valorează zece milioane, iar pe mine m-a costat patru milioane. Arcomul m-a costat 30 de milioane, iar ultima evaluare a terenului e de 98 de milioane. Nu mă interesează dacă afacerea merge sau nu, e problema managerilor. Cum muncesc, aşa au bani, dar eu am investiţiile asigurate".

El a menţionat că nu i-a atacat familia lui Dumitru Dragomir, însă şeful LPF este "boşorog" şi "sclerozat". "Niciodată în viaţa mea nu am atacat familia cuiva. El e un boşorog, îi dai o palmă şi moare. Ce treabă am eu cu copilul lui, care e un sfânt? Mi-e şi ruşine de el când îl văd. Mitică însă e un escroc, un nenorocit şi un mincinos. Eu nu fac discriminare. N-am nimic cu bătrânii sau oamenii bolnavi. Dar eu spun despre el că e sclerozat, ca să ştie lumea", a spus Becali.

Gigi Becali a precizat că familia lui nu era acasă atunci când i-a adus jigniri lui Dumitru Dragomir, iar fetele sale trebuie să înţeleagă că el va răspunde tuturor atacurilor pe care le primeşte.

Gigi Becali şi preşedintele LPF şi-au declarat război "total" marţi, adresându-şi injurii dure şi ameninţându-se reciproc, după ce oficialul stelist l-a acuzat pe Dumitru Dragomir că i-a înşelat pe patronii de cluburi cu privire la comisionul plătit unei firme pentru intermedierea vânzării drepturilor TV către compania RCS&RDS.

Becali a menţionat că LPF va plati un comision de 5 la sută către o firmă ce a intermediat tranzacţionarea drepturilor TV, dar că, iniţial, Dumitru Dragomir le-a spus patronilor de cluburi, în cadrul Adunării Generale de luni, că va fi vorba despre un comision mai mic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici