Becali: Nu poate pune nimeni în aplicare decizia TAS. Te ştergi cu ea la fund

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Federaţia Română de Fotbal nu poate pune în aplicare decizia TAS în cazul transferului fundaşului Eugen Baciu, întrucât tribunalul sportiv internaţional nu este recunoscut de legislaţia românească.

225 afișări
Imaginea articolului Becali: Nu poate pune nimeni în aplicare decizia TAS. Te ştergi cu ea la fund

Gigi Becali (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

"Această hotărâre TAS spune că trebuie să plătesc 800.000 de euro. Nu e adevărat. Decizia Camerei de Soluţionare a Litigiilor nu a fost atatcată în 15 zile, te-ai dus degeaba la TAS. Până acum a fost o tâmpenie, un fel de sclavagism. E o chestie voluntară să te duci la TAS, de vreme ce tu ai un tribunal arbitral în România. FIFA şi UEFA nu mai sunt stat în stat, funcţionează şi ele după legile europene. Nu poate pune nimeni în aplicare decizia TAS, te ştergi cu ea la fund. Ce să căutăm noi, două societăţi româneşti la un tribunal arbitral dintr-o ţară străină? Mă duc la un tribunal românesc şi legea spune că trebuia să mă duc la Curtea de Apel. Eu am fost la camera naţională, ce mai caut la TAS? Ce, mă duc la 100 de tribunale de arbitraj? Trebuia să mă duc la Curtea de apel, deci, tâmpenie!", a declarat Becali.

Oficialul grupării steliste a comparat Tribunalul de Arbitraj Sportiv cu staborul ţigănesc: "Acum ce fac, merg la toate tribunalele arbitrale diin Europa? Ăsta e rahat la bibilică, dar nu are vină Mircea Sandu, că nu ştie el săracul. Nu ai ce să cauţi la TAS, cea mai mare corupţie e acolo. Asta înseamnă TAS, staborul ţigănesc, e corupţia cea mai mare acolo. Ce treabă am eu cu legea elveţiană? TAS nu e recunoscut de statul român. Eu funcţionez după legea 31 şi respect legile civile din România. Să uite cineva că FIFA şi UEFA fac ce vor. Comitetul Executiv nu poate pune în aplicare decizia TAS, trebuie să meargă la un tribunal care să decidă asta. Nu, «că te dezafiliez». Ia dezafiliază-mă mă! TAS e nimeni. Trebuie să curăţăm mocirla asta, că altfel asta înseamnă abuz şi asta e puşcărie".

Gigi Becali spune că a fost "luminat" în cauza respectivă de către patronul grupării Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, aflat în litigiu cu Federaţia Română de Fotbal. "Eram într-un analfabetism juridic şi vreau să-i cer scuze lui Mititelu, care m-a deşteptat. Eram un dobitoc, un prost, şi el m-a deşteptat, merită să intre în istoria fotbalului românesc. Nu putem să trăim toată viaţa în minciună. Mititelu a avut dreptate şi trebuie să fie eroul fotbalului românesc. Merg la război cu Mititelu, că mă daore sufletul când e vorba de bani. M-a sunat Mircea Sandu şi mi-a zis că el nu se pricepe, dar să facem hârtii şi dacă juriştii spun că avem dreptate schimbăm regulamentul", a mai spus Becali.

Gigi Becali consideră că decizia judecătorilor de la TAS a fost luată în urma unui act de corupţie: "Şpagă. Nu ştiu de la cine. Eu voi face o hârtie la FIFA în calitate de europarlamentar, probabil că ei sunt şi în atenţia FBI şi Europol, pentru că părerea mea este că sunt corupţi".

După ce mult timp l-a criticat pe Adrian Mititelu, nefiind de acord ca grupările din Liga I să răspundă în solidar cu FRF în litigiul pe care care îl are cu Universitatea Craiova, Gigi Becali este acum decis să-i cedeze gratuit pe jucătorii Andrei Prepeliţă şi Florin Costea, care au ajuns la Steaua în postura de jucători liberi, în urma dezafilierii Universităţii Craiova. "Mititelu are dreptate, eu îi dau înapoi jucătorii, nu mai vreau nici banii înapoi. Dacă are dreptate, hai să-i dăm câteva milioane, să-şi facă omul echipă. Prepeliţă şi Florin Costea pot să se întoarcă la echipă. Pot să-l dau şi pe Mihai, dar dacă îmi dă banii înapoi", a mai spus Becali.

O clauză din înţelegerea încheiată între Steaua şi FCM Bacău (pe vremea când clubul era deţinut de Dumitru Sechelariu), prinvind transferul fundaşului Eugen Baciu, prevede că formaţia bucureşteană trebuie să plătească 800.000 de euro grupării băcăuane dacă jucătorul devine liber de contract, aşa cum s-a întâmplat după şapte ani de contract cu Steaua. Jucătorul şi-a încheiat contractul cu Steaua în 2011 şi s-a întors la Bacău. Comisiile sportive interne au dat dreptate Stelei, dar băcăuanii s-au adresat la TAS, unde au avut câştig de cauză. La cei 800.000 de euro se adaugă 40.000 de euro penalităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici