Begu trece în turul 3 la Melbourne. Ana Bogdan eliminată de numărul 1 mondial

Turneele de încălzire de la Melbourne continuă cu Simona Halep şi Irina Begu calificate în turul 3 la simplu, dar şi cu prezenţe româneşti pe tabloul de dublu.

1055 afișări
Imaginea articolului Begu trece în turul 3 la Melbourne. Ana Bogdan eliminată de numărul 1 mondial

Sursa foto: profimedia

Ana Bogdan a fost învinsă marţi dimineaţa în turneul WTA 500 Yarra Valley Classic, de la Melbourne, de numărul 1 mondial, australianca Ashleigh Barty cu 6-3, 6-3. Românca a menţinut echilibrul primului set până la 3-2, după care nu a mai câştigat nici un game. În setul 2 Barty s-a desprins cu break la 4-2 iar Bogdan nu a mai avut replică, reuşind să îşi adjudece doar serviciul următor.

Irina Begu a trecut cu emoţii de bielorusa Aliaksandra Sasnovich, 7-5, 4-6, 4-6, în celălalt turneu de la Melbourne, Gippsland Trophy. Begu a pierdut primul set în care cele două tenismene au realizat 9 break-uri din 12 game-uri jucate, Irina cedând la zero game-ul de 7-5. Setul secund a fost radical diferit. Bielorusa a pierdut primul serviciu, după care ambele tenismene au valorificat serva, Begu câştigând 6-4. În setul 3, Begu a fost cea care a pierdut prima dată servicul, aducând-o în avantaj pe Sasnovich, însă a recuperat imediat după aceea, iar de la 4-4 a câştigat ultimele 2 game-uri şi a trecut în turul 3, unde o va întâlni pe britanica Johanna Konta, numărul 14 mondial.

Tot la Gippsland Trophy, Simona Halep şi-a aflat marţi dimineaţă adversara din turul 3. Germanca Laura Siegemund (32 ani) ocupă poziţia 51 în topul WTA şi a trecut lejer în turul 2 de australianca Destanee Aiava.

În turneul de dublu feminin Simona Halep şi Daria Gavrilova s-au calificat marţi dimineaţă în turul doi, trecând de Barbora Strycova şi Belinda Bencic, în două seturi, 6-2, 6-2 la Gippsland Trophy şi vor juca miercuri dimineaţă cu cuplul Gabriela Dabrowski/Bethanie Mattek-Sands.

O altă prezenţă românească, de data aceasta deja în turul 3 al competiţiei de dulu feminin, este cuplul Monica Niculescu şi Patricia Ţig, care s-au impus marţi categoric în două seturi, 6-3, 6-3, în faţa duo-ului Elise Mertens/Andreja Klepac.

Mihaela Buzărnescu a acces şi ea în turul 3 la dublu, alături de franţuzoaica Alize Cornet, învingând tot marţi, fără emoţii, cu 6-3, 6-1 cuplul americano-brazilian Hayley Carter/Luisa Stefani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici