Bellu: Nu l-am putut determina pe Năstase să se răzgândească

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Octavian Bellu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că Ilie Năstase, care şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al FR Tenis, este de neclintit în decizia sa, neputând fi convins să se răzgândească.

1 afișare
Imaginea articolului Bellu: Nu l-am putut determina pe Năstase să se răzgândească

Bellu: Nu l-am putut determina pe Năstase să se răzgândească

"Nu cred că domnul Năstase mai poate fi întors, la cât de hotărât l-am văzut că e. Am încercat să găsesc argumente, să-l conving să rămână, dar mi-a zis: «Omule, nu mai am nici 35, nici 40 de ani, ca să aştept să se realizeze Academia de Tenis peste 20 de ani, să mă judec la infinit, să primesc toată mizeria asta în faţă, deşi am vrut să fac ceva frumos pentru Bucureşti»", a spus Bellu.

Preşedintele ANS a afirmat că, dacă în urma decontului, rămân bani necheltuiţi din suma solicitată pentru organizarea meciului de Cupa Davis cu Franţa de la Sibiu, aceştia vor rămâne în bugetul FR Tenis. "Am demisia lui Ilie Năstase pe birou, e semnată şi înregistrată. Am discutat cu el şi problema colaterală a scandalului deconturilor de la Cupa Davis. Eu aştept decontul FR Tenis, capitol cu capitol, dacă sunt mai puţini bani cheltuiţi decât era estimat, banii oricum rămân în bugetul FR Tenis. Din cei 21,8 miliarde de lei cât este bugetul FR Tenis pe 2008, federaţia a luat şapte miliarde pentru acest eveniment. După decont, se trage linie şi vedem. Domnul Năstase nu avea cunoştinţă de sume cerute, cheltuite şi era supărat că a fost implicat în aceste speculaţii", a precizat Bellu.

El a adăugat că scandalul iscat în legătură cu situaţia banilor pentru meciul de Cupa Davis va avea urmări neplăcute şi la alte sporturi. "Până acum, când era solicitat pentru a ajuta realizarea unui eveniment sportiv, Guvernul a răspuns prompt, acum probabil vor fi reticenţe", a spus Bellu.

Octavian Bellu a precizat că problema alegerii unui nou preşedinte aparţine FR Tenis: "Ea va rezolva repede această situaţie. Ilie Năstase a fost ales într-o Adunare Generală, tot într-o AG trebuie să se ia act de demisia sa şi să se aleagă un nou preşedinte".

Fostul tenisman Ilie Năstase a anunţat, marţi, că a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. Năstase spune că principalul motiv al deciziei sale îl constituie o decizie judecătorească dată în cazul Bazei Sportive Voinţa, pe care fostul tenisman dorea să o transforme în academie de tenis. Un al motiv al demisiei sale este cel legat de faptul că presa centrală a scris că FRT ar fi umflat cheltuielile de organizare ale meciului de Cupa Davis dintre România şi Franţa, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici